Fugarul Dragoș Săvulescu, arestat luni în Grecia, după ce a fost condamnat la 5 ani și jumătate de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale din Constanța, a primit 50 de milioane de euro de la Primăria Capitalei condusă de Gabriela Firea pentru o bucată din Parcul Verdi, un preț de 10 ori mai mare față de valoarea de piață a terenului.

În septembrie 2018, Consiliul General al Capitalei a aprobat achiziționarea a șapte terenuri in suprafața totala de 46.088 metri pătrați din Parcul Verdi, la un preț de 1.080 de euro/mp. In total: 49.775.400 euro, potrivit buletin.de

Terenurile din Parcul Verdi fusesră cumpărate de la moștenitori de către fondatorul Cancan, Radu Budeanu, rechinul imobiliar, Dragoş Săvulescu şi de un controversat om de afaceri iranian.

Imediat după fuga lui Săvulescu în Italia, Nicușor Dan, actualul edil general a reamintit contextul în care omul de afaceri a primit 50 de milioane de euro din bugetul Capitalei.

Dragoș Săvulescu, cel condamnat la 5 ani și jumătate de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale din Constanța, a primit recent de la Gabriela Firea 50 de milioane de euro pentru Parcul Verdi, pe care Primăria Capitalei l-a răscumpărat la un preț de aproximativ 10 ori mai mare față de valoarea de piață a terenului, a scris Nicușor Dan, pe pagina sa de Facebook,

Acuzată că a perfectat o afacere păguboasă pentru Capitală, dând ”un tun de 50 milioane de euro”, Gabriela Firea a invocat faptul că ar fi fost obligată să țină cont de grila notarială deși, conform lui Nicușor Dan, exproprierea e decisă de Primărie și nu e justificată la un asemenea preț care va obliga ulterior municipalitatea să achite aproximativ 2-3 miliarde de euro pentru răscumpărarea tuturor spațiilor verzi de la proprietarii privați la nivelul întregii Capitale.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, susține că parcul nu e în totalitate al Primăriei Capitalei. O bucată de teren a fost cedată pentru construcţii.

Tunul de la Parcul Verdi – cum dau băieţii deştepţi 3 lei/lună pentru metrul pătrat cumpărat de PMB cu 1080 de euro de la alţi băieţi deştepţi.

Cum suntem în plin proces de reamenajare parcuri, aveam în plan pregătirea unui proiect și pentru Parcul Verdi. Am cerut un certificat de urbanism să vedem de la ce plecăm și SURPRIZĂ – e grevat de sarcini.

Parcul din Floreasca, cel cu terenurile retrocedate și recuperate la sume amețitoare de la niște ”băieți deștepți”, tot nu e al orașului pe deplin.
50 de milioane de euro a plătit Firea din banii bucureștenilor pentru aceste terenuri, 50 de milioane de euro pentru 4,6 ha. Tot nu a fost suficient. Am vorbit cu viceprimarul Horia Tomescu şi am în mână un contract semnat în 2019 – la scurt timp după decizia Consiliului General de a plăti tunul de 50 de milioane de euro.

Un Contract de Asociere în Participație prin care Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB) dă în exploatare pentru 25 ani un teren cu o suprafață totală de 2750 mp firmei SC UCR GLOBAL SRL, cu scopul construirii unui teren de sport și a unei clădiri cu vestiare, lobby bar, recepție, terasă.
25 de ani de exploatare a unei părți considerabile din parc pentru un câștig al statului român de 7.197 lei/lună. Adică, 3 lei/mp/lună. Bucureștenii au plătit la suprapreț 1080 euro (!!!)/mp, iar firma de șmecheri întoarce niște firimituri de aproximativ 7 euro/AN. La un calcul simplu reiese că în 154 de ani recuperăm investiția.

Acest document ce scoate la lumină o nemernicie probabil este unul din multe pe care nu le știm. Acest document l-am obținut cu greu de la PMB fiindcă anul trecut arhiva ALPAB a ars (!!!).
Cer Primăriei Generale să denunțe această asociație în participație. Dacă nu ştie cum, îi pot oferi ajutor juridic.

Tunul din parcul Verdi este o sfidare fățișă și o bătaie de joc pentru toți bucureștenii. Spațiul verde e al oamenilor, nu al șmecherilor.

Toate detaliile despre oamenii din spatele acestui tun imobiliar pot fi citite pe Rise Project.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. Jandarm filmat în timp ce cade de pe cal, la cermoniile de 1 Decembrie

Un jandarm a fost filmat într-un moment stânjenitor, ieri, în timpul ceremoniilor…

Directorul Pfizer spune că oamenii vor trebui să se vaccineze anual împotriva Covid-19

Oamenii vor trebui cel mai probabil să se vaccineze anual împotriva Covid-19…

Constanța: Incendiu puternic la mai multe barăci, pe strada Justiției

Un incendiu puternic a izbucnit, joi, la mai multe barăci, pe strada…

1 Decembrie – Ziua Națională a României

1 decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal din istoria României, dată la care…