Primăria Municipiului București (PMB) și Premier Restaurants România SRL, operatorul lanțului de restaurante McDonald’s din România, au convenit prelungirea cu 15 ani a contractelor de asociere în participațiune semnate în anii ’90 pentru exploatarea în comun a 6 unități drive-through, asociere la care municipalitatea a contribuit cu terenurile pe care se află respectivele fast-food-uri, potrivit profit.ro

Cele două părți au convenit majorarea cotei din încasări la niveluri cuprinse între 5% și 5,5%, în funcție de locație și de suprafață, suma minimă lunară totală încasată de Primărie urmând să se ridice la circa 36.500 euro pe lună, de aproape 3,6 ori mai mare decât în prezent.

Lanțul de fast-food-uri va plăti PMB un procent din vânzările nete lunare ale fiecărui restaurant ce funcţionează pe terenurile asocierii, însă nu mai puţin decât sumă minimă garantată prin contract, ambele sume, atât procentul cât și suma minimă, fiind calculate după anumite formule.

Suma minimă garantată lunară pentru fiecare locație va fi indexată în mod automat la data de 1 ianuarie 2023, iar pentru perioadele următoare la fiecare dată de 1 ianuarie, pe toată durata asocierii.

„Încheiem azi actul adiţional la contractul cu McDonald’s. După cum ştiţi, contractul cu McDonald’s pentru şase locaţii din Bucureşti a început în urmă cu 26 de ani. În urma acestui contract, noi primeam până lunile acestea undeva la un milion de lei pe an. După semnarea contractului, vom primi undeva la 5 milioane de lei pe an, actualizăm deci cu valoarea de piaţă a acestor terenuri pe care noi le deţinem”, a declarat primarul general, Nicuşor Dan, în şedinţa CGMB.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

A murit Paco Rabanne. Creatorul de modă avea 88 de ani

Paco Rabanne, cunoscut pentru parfumurile și creațiile sale de modă, a murit…