Oleksandr Markushyn, primarul suburbiei Irpin din Kiev, a declarat că forțele armate ucrainene, apărarea teritorială și poliția “au sub control 80% din oraș”, potrivit CNN.

“Orașul nostru este bombardat în mod constant de sistemele GRAD. Foarte masiv. Ele lovesc zona rezidențială, clădiri cu mai multe etaje”, a declarat Markushyn.

În ciuda evacuărilor în masă din ultimele săptămâni, Markushyn, care a declarat că propria sa casă a fost distrusă miercuri, a estimat că până la 6.000 de persoane se află încă în Irpin și că grupuri mici sunt evacuate în fiecare zi.

“În jur de 4.000 de persoane nu vor să părăsească deloc orașul. Îi ajutăm cu alimente și cu provizii medicale”, a adăugat el.

Poliția națională a declarat miercuri că își reia activitatea în Irpin, o mare parte a orașului fiind ocupată de forțele rusești. Acesta a fost un alt posibil semn că forțele de securitate ucrainene recuperează teritoriul din jurul capitalei Kiev.

Irpin, o suburbie situată la nord-vest de Kiev, a cunoscut săptămâni întregi de lupte violente și bombardamente intense de la lansarea invaziei rusești în urmă cu aproape patru săptămâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

17 morți în urma unui atac cu rachete rusești asupra unor clădiri din Odesa

Cel puțin 17 persoane au fost ucise după ce două rachete rusești…

Ciucă: Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării

Benzina și motorina s-au ieftinit cu 50 de bani pe litru în…

Putin declară că Rusia este deschisă la discuții privind neproliferarea armelor nucleare

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Moscova este pregătită pentru discuții…

Cetățenii din Belarus au început să primească înștiințări de recrutare

Cetățenii belaruși au început să primească înștiințări de recrutare, a anunțat postul…