Fostul campion mondial de box la categoria grea și primar al Kievului, Vitali Klitschko, a acuzat Germania că “trădează” Ucraina din cauza sprijinului acordat gazoductului rusesc Nord Stream 2 și a refuzului de a exporta arme în țara sa.

Fostul campion la categoria grea a criticat autoritățile germane pentru “eșecul de a oferi asistență și trădarea prietenilor”, în timp ce tensiunile ating cote maxime pe fondul temerilor privind o invazie rusă în Ucraina.

Nemulțumirile lui Klitschko față de guvenul german vin în aceeași zi în care NATO a anunțat că pune forțele în așteptare și întărește Europa de Est cu mai multe nave și avioane de luptă pentru a se pregăti pentru o eventuală invazie.

‘Există o dezamăgire uriașă în Ucraina că guvernul federal se ține de Nord Stream 2 și că nu vrea să furnizeze arme de apărare’, a scris Klitschko într-un articol pentru ziarul german Bild.

‘Aceasta este o lipsă de asistență și o trădare a prietenilor într-o situație dramatică în care țara noastră este amenințată de trupe rusești de la mai multe granițe’.

Germania refuză de mult timp să exporte arme în zonele de conflict și refuză apelurile Ucrainei pentru armament, în pofida escaladării tensiunilor.

De asemenea, Germania este puternic dependentă de Rusia pentru aprovizionarea cu gaze, până la 40% din importurile de gaze ale națiunii UE provenind prin conducte rusești.

Între timp, Rusia a denunțat discuțiile despre o potențială invazie și decizia NATO de a întări apărarea în Europa de Est ca fiind o “escaladare a tensiunilor” și a negat orice plan de a invada Ucraina vecină.

Klitschko a continuat spunând că ucrainenii sunt dezamăgiți de aparenta reticență a Germaniei de a ajuta și a acuzat autoritățile germane că au permis “simpatizanților lui Putin” să preia controlul.

‘Mulți se întreabă: unde se situează de fapt guvernul german? De partea libertății și a Ucrainei? Sau de partea agresorului?’. a scris Klitschko.

‘Este nevoie acum de semnale clare din partea celei mai importante țări din Europa’.

‘Am trăit mult timp în Germania și am încă mulți prieteni acolo. De aceea, mă doare în mod deosebit să văd cum simpatizanții lui Putin au preluat controlul politic în multe chestiuni, a spus Klitschko.

(Dailymail, Bild)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Rusia spune că va debloca accesul la porturile ucrainene din Marea Neagră doar dacă se elimină sancțiunile împotriva ei

Ministerul de Externe al Rusiei a declarat că va lua în considerare…

Comandanții de rang înalt au refuzat să părăsească uzina Azovstal din Mariupol

Niciun comandant nu a părăsit până acum combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol,…

Senatul SUA a aprobat un ajutor de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina

Senatul SUA a aprobat cu o majoritate covârșitoare un ajutor militar și…