Primele întăriri rusești, chemate în cadrul “mobilizării parțiale” a președintelui rus Vladimir Putin, au fost deja desfășurate pe câmpurile de luptă ucrainene, a declarat consilierul prezidențial Alexei Arestovici.

Arestovici a declarat că unele dintre aceste forțe au fost deja capturate de către forțele armate ucrainene.

“Ei s-au alăturat deja unităților care apără Svatove, Lyman și Kupyansk”, a declarat oficialului ucrainean.

“Unii dintre ei au fost uciși, alții sunt deja în captivitate. Totul este foarte rapid. Soarta lor este tristă pentru că nu li se permite să se pregătească deloc”, a declarat Asterovici.

Putin a anunțat o “mobilizare parțială” în Rusia la 21 septembrie. Convocarea a venit după ce armata rusă a suferit o înfrângere grea în Ucraina, pierzând aproape în întregime teritoriul ocupat în regiunea Harkov.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a anunțat că 300.000 de rezerviști vor fi chemați în cadrul acestei runde de recrutare.

Cu toate acestea, potrivit presei rusești de opoziție, planurile de mobilizare clasificate prevăd trimiterea unui milion de ruși sau mai mult la război împotriva Ucrainei.

Experții militari, în mod uniform, nu cred în capacitatea logistică sau de comandă a Rusiei de a încolona în mod eficient atât de multe trupe.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *