Rick Slayman, un bărbat de 62 de ani din Weymouth, Massachusetts, a fost supus unei intervenții chirurgicale de 4 ore la Spitalul General din Massachusetts pe 16 martie 2024, primind un rinichi modificat genetic de la un porc.

Slayman suferea de insuficiență renală în stadiu terminal și primise anterior un transplant de rinichi uman, care a început să dea semne de slăbire după câțiva ani. Medicii au propus transplantul experimental de rinichi de porc deoarece Slayman a trebuit să reintre în dializă și se confrunta cu complicații severe.

Deși medicii sperau ca rinichiul de porc să dureze ani de zile, având în vedere că o astfel de intervenție nu mai fusese efectuată, existau incertitudini cu privire la modul în care va evolua. Slayman a decedat la doar câteva săptămâni după transplant, însă echipa medicală a declarat că nu există niciun indiciu că decesul său a fost legat de transplant.

“Echipa de transplant a Spitalului General din Massachusetts este profund întristată de trecerea fulgerătoare a domnului Rick Slayman”, a transmis spitalul într-o declarație. “Nu avem nicio indicație că ar fi fost rezultatul transplantului recent al său.” Declarația nu a oferit detalii despre cauza decesului lui Slayman.

Înainte de intervenția lui Slayman, oamenii de știință efectuaseră doar experimente de transplant de rinichi de la porci pe donatori cerebrali, ca dovadă a fezabilității acestor intervenții. Cu toate acestea, de atunci, un alt pacient în viață a primit un asemenea transplant – un bărbat de 54 de ani care a primit și o pompă pentru inimă, alături de rinichiul de porc.

În cazul lui Slayman, oamenii de știință au folosit tehnologia de editare genetică CRISPR pentru a modifica genele porcului, eliminând cele care ar putea determina sistemul imunitar uman să atace rinichiul și adăugând altele care ar putea ajuta la prevenirea respingerii transplantului. Pacientul a primit, de asemenea, tratamente bazate pe anticorpi și medicamente imunosupresoare pentru a ajuta la prevenirea respingerii organului.

Alte știri:  Un neurolog spune că Biden prezintă simptomele "distinctive" ale bolii Parkinson: "Nu este un caz greu" de diagnosticat

Rinichiul în sine provenea de la o companie numită eGenesis, care testase cu succes anterior transplantul la maimuțe. În aceste experimente, maimuțele au trăit în medie 176 de zile, adică aproape șase luni, după intervenție.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Ploi torențiale, vijelii și grindină: Meteorologii anunță vreme extremă în aproape jumătate de țară

Meteorologii au emis o avertizare Cod Galben de instabilitate atmosferică în zona…

Șase persoane ucise cu cianură într-un hotel de lux din Bangkok

Poliția thailandeză a dezvăluit miercuri că șase oaspeți americani și vietnamezi, găsiți…

Prinși în infernul războiului: Indieni recrutați forțat în armata rusă cer ajutor pentru întoarcerea acasă

Doi bărbați indieni care luptă pentru Rusia în războiul din Ucraina au…

Elon Musk mută companiile X și SpaceX din California în Texas. Miliardarul dă vina pe o lege pro-transsexuali

Miliardarul tech Elon Musk a anunțat marți că va muta sediile principale…

Seceta lovește România: 290 de localități se confruntă cu restricții de apă, iar 239 de fântâni au secat complet

România se confruntă cu o situație alarmantă în ceea ce privește resursele…