Prințul Andrew și miliardarul Jeffrey Epstein

Prințul Andrew, cel de-al doilea fiu al reginei Marii Britanii, se va confrunta cu un proces civil în SUA , după ce ar fi agresat sexual o femeie când aceasta avea 17 ani, potrivit BBC.

Virginia Giuffre îl dă în judecată pe prinț, susținând că acesta a abuzat de ea în 2001.

Avocații acestuia au declarat că plângerea ar trebui respinsă, citând o înțelegere din 2009 pe care ea a semnat-o cu Jeffrey Epstein, condamnat pentru agresiune sexuală. Dar un judecător din New York a decis că procesul poate continua.

Prințul a negat în mod constant afirmațiile. Palatul Buckingham a declarat că nu va comenta o chestiune juridică în curs de desfășurare.

Moțiunea de respingere a procesului a fost prezentată într-o decizie de 46 de pagini de către judecătorul Lewis A Kaplan de la Curtea Districtuală a Statelor Unite pentru Districtul Sudic din New York.

Aceasta înseamnă că procesul împotriva ducelui de York, în vârstă de 61 de ani, ar putea fi audiat în instanță în cursul acestui an.

Judecătorul Kaplan a precizat că hotărârea sa nu a determinat “adevărul sau falsitatea” plângerii Viginiei Giuffre.

Giuffre a declarat că este “mulțumită” de faptul că încercarea prințului Andrew de a respinge cazul a fost respinsă și “că acum vor fi luate probe în ceea ce privește afirmațiile ei împotriva lui”.

O declarație emisă de avocatul ei, David Boies, a adăugat: “Ea așteaptă cu nerăbdare o hotărâre judecătorească privind fondul acestor pretenții”.

În documentele din instanță, Virginia Giuffre a declarat că a fost victima traficului sexual și a abuzurilor din partea miliardarului Jeffrey Epstein, care a fost găsit mort în celula sa din închisoare.

O parte din abuzul ei a implicat traficul către alți bărbați puternici, susține ea.

Alte știri:  CFR avertizează călătorii privind posibile întârzieri ale trenurilor din cauza valului de căldură extremă

Prințul Andrew a declarat într-un interviu acordat BBC Newsnight în 2019 că nu își amintește să o fi întâlnit vreodată pe Virginia Giuffre, iar relatarea ei despre faptul că au făcut sex în SUA și Marea Britanie “nu s-a întâmplat”.

Avocații săi au evidențiat un acord judecătoresc încheiat între Giuffre și Epstein în 2009 de a nu da în judecată pe nimeni altcineva care are legătură cu finanțatorul atunci când aceasta a soluționat cererea de despăgubiri împotriva lui.

În timpul unei audieri virtuale, ei au declarat că ducele de York era un “potențial acuzat”, așa cum este definit de acord, iar cazul ar trebui să fie respins.

Avocatul Viriginiei Giuffre a declarat că doar părțile din acordul de tranzacție ar putea beneficia de acesta, și nu o “terță parte”.

Virginia Giuffre a intentat un proces civil în New York în august 2021, în temeiul Legii privind victimele minore din acest stat, care permite supraviețuitorilor abuzurilor sexuale din copilărie să continue un proces care, altfel, ar fi fost împiedicat din cauza faptului că a trecut prea mult timp.

Acum în vârstă de 38 de ani, ea spune că cele trei presupuse cazuri de abuz din partea prințului Andrew continuă să îi provoace “suferință și daune emoționale și psihologice semnificative”.

Prințul Andrew s-a retras din funcțiile publice la scurt timp după apariția sa din 2019 la Newsnight. El a folosit interviul pentru a-și reitera negarea afirmațiilor lui Giuffre și pentru a explica prietenia sa de odinioară cu Epstein și cu prietena finanțistului, Ghislaine Maxwell.

Una dintre acuzațiile Virginiei Giuffre este că prințul Andrew a abuzat de ea în casa londoneză a lui Maxwell, care în decembrie a fost condamnată de un juriu din New York pentru că a racolat adolescente pentru Epstein.

Alte știri:  Un pilot rus, șocat de atacul asupra spitalului de copii din Kiev, și-a trădat colegii și a furnizat informații cruciale Ucrainei
Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…