Prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman – cunoscut și sub numele de MBS – a vorbit în 2014 despre folosirea unui „inel otrăvitor” pentru a-l ucide pe regele de atunci al țării, astfel încât tatăl său să poată lua coroana, a spus un fost șef de spionaj saudit.

Saad al-Jabri, un fost șef al serviciilor secrete saudite care a fugit din țara în 2017, a declarat pentru emisiunea „60 de minute” de la CBS într-un interviu difuzat duminică despre o întâlnire despre care a spus că a avut loc în 2014 între MBS și șeful de atunci al informațiilor saudite, Mohammed. bin Nayef.

(MBS era ministru saudit la acea vreme; a devenit prinț moștenitor al Arabiei Saudite în 2017, după ce l-a înlăturat pe Mohammed bin Nayef din rol.)

Al-Jabri a spus că, în cadrul întâlnirii, MBS s-a lăudat că l-ar putea ucide pe regele Abdullah pentru a-l lăsa pe tatăl său Salman pe tron.

“Vreau să-l asasinez pe regele Abdullah. Primesc un inel de otravă din Rusia”, spusese MBS, conform lui al-Jabri.

Al-Jabri a spus că serviciile de informații saudite nu sunt sigure dacă MBS a spus adevărul sau nu, dar a spus că „am luat-o în serios”. Al-Jabri a mai spus că întâlnirea a fost înregistrată și că știe unde sunt două copii ale casetei.

Regele Abdullah a murit în 2015, la vârsta de 91 de ani. El suferea de o infecție pulmonară și nu existau rapoarte care să sugereze că ar fi fost otrăvit.

Prințul moștenitor Salman, fratele vitreg al lui Abdullah și tatăl lui MBS, a fost numit atunci noul rege.

Al-Jabri l-a acuzat pe MBS că complotează să-l omoare în Canada, unde se află acum, și l-a numit pe MBS „psihopat” și „ucigaș”.

El l-a dat în judecată pe MBS într-un tribunal din Washington, DC, în august anul trecut, susținând că prințul a trimis o echipă de lovituri pentru a-l ucide în Toronto în octombrie 2018.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook