Procuratura generală din New York a declarat marți că desfășoară o anchetă penală asupra imperiului de afaceri al fostului președinte Donald Trump, extinzând ceea ce anterior fusese o anchetă civilă.

“Am informat Organizația Trump că investigația noastră asupra companiei nu mai este de natură pur civilă”, a declarat Fabien Levy, purtătorul de cuvânt al procurorului general Letitia James, într-un comunicat.

„Acum desfășurăm o anchetă penală ce vizează organizația Trump , împreună cu procuratura din Manhattan”, a spus Levy.

Procuratura generală colaborează cu biroul procurorului districtual din Manhattan, care conduce de doi ani o anchetă penală asupra lui Trump și a companiei sale. Procurorul general Letitia James și procurorul Cyrus Vance Jr. sunt ambii democrați.

Biroul lui James nu a oferit nicio explicație pentru ceea ce a determinat schimbarea abordării sale față de anchetă sau de ce a ales să o anunțe public.

În trecut, ex-președintele republican a denunțat investigațiile ca parte a unei „vânătoare de vrăjitoare” democratice.

Dezvăluirea de către procuratura generală a unei anchete extinse nu este neapărat un indiciu că intenționează să aducă acuzații penale. În New York, dacă s-ar întâmpla acest lucru, procurorul general al statului poate face acest lucru printr-un procuror de district , cum ar fi Vance, sau printr-o sesizare de la guvernatorul Andrew Cuomo sau o agenție de stat.

Ancheta civilă a procurorului general și ancheta penală a procuraturii din Manhattan s-au suprapus în unele domenii, inclusiv examinând dacă Trump sau afacerile sale au manipulat valoarea activelor – umflându-le în unele cazuri și minimizându-le în altele – pentru a obține condiții favorabile de împrumut și beneficii fiscale.

Ancheta penală a procuroruli din Manhattan a inclus, de asemenea, o privire asupra plăților în bani plătite unor femei în numele lui Trump și asupra corectitudinii scăderilor de impozite pe care Organizația Trump le-a pretins pentru milioane de dolari în taxele de consultanță pe care le-a plătit, inclusiv banii care au revenit fiicei lui Trump, Ivanka.

Ca parte a anchetei sale civile, procuratura generală a emis citații guvernelor locale în noiembrie 2019 pentru înregistrări referitoare la moșia lui Trump la nord de Manhattan, Seven Springs și un beneficiu fiscal pe care l-a primit Trump pentru plasarea terenurilor acolo într-un trust de conservare.

Anchetatorii se uita și la probleme similare legate de o clădire de birouri Trump din New York, un hotel din Chicago și un teren de golf lângă Los Angeles. Acestia au câștigat, de asemenea, o serie de hotărâri judecătorești care au obligat compania lui Trump și o firmă de avocatură pe care a angajat-o să predea multe dosare.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Rusia susține că Europa nu va mai primi petrol și gaze, în cazul în care va fi deconectată de la SWIFT

Nikolay Zhuravlev, vicepreședintele Consiliului Federației Ruse, a declarat, marți, că țările europene…

Ministrul ucrainean de Externe spune că numărul de trupe rusești de la graniță este insuficient pentru o invazie totală

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat, miercuri, că Rusia nu…

Primarul Kievului, Vitali Klitschko: Germania a ‘trădat’ Ucraina prin interzicerea exporturilor de arme și susținerea gazoductului Nord Stream 2

Fostul campion mondial de box la categoria grea și primar al Kievului,…

Iohannis: România trebuie să fie pregătită pentru orice scenariu posibil

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după ședința CSAT, că România trebuie…

Croația își va retrage forțele din NATO în eventualitatea unui conflict Rusia-Ucraina

Croația își va retrage militarii din cadrul forțelor NATO desfășurate în regiune…