Procurorii americani au cerut joi unui judecător să îi acorde cântărețului R. Kelly încă 25 de ani de închisoare pentru condamnarea sa de anul trecut pentru acuzații de pornografie infantilă, care s-ar adăuga la cei 30 de ani pe care a început recent să îi ispășească într-un caz din New York.

Solicitând ca pedeapsa lui Kelly să fie aplicată consecutiv la pedeapsa de 30 de ani pe care a primit-o deja pentru o condamnare pentru șantaj în New York, procurorii îi cer în esență judecătorului districtual să se asigure că superstarul R&B născut în Chicago va muri în închisoare.

În vârstă de 56 de ani, R Kelly nu ar fi eligibil pentru eliberare decât în jurul vârstei de 100 de ani, dacă judecătorul va fi de acord atât cu sentința de 25 de ani, cât și cu o altă solicitare a guvernului ca Kelly să înceapă să își ispășească pedeapsa din Chicago doar după ce va fi executată în întregime pedeapsa de 30 de ani din New York.

În recomandarea de condamnare depusă înainte de miezul nopții, joi, la Curtea Districtuală a SUA din Chicago, procurorii au descris comportamentul lui Kelly ca fiind “sadic”, numindu-l “un prădător sexual în serie” fără remușcări care “reprezintă un pericol grav pentru societate”.

“Singura modalitate de a ne asigura că Kelly nu recidivează este de a impune o pedeapsă care îl va ține în închisoare pentru tot restul vieții”, se arată în documentul de 37 de pagini al guvernului.

Sentința lui Kelly în Chicago este stabilită pentru joi, săptămâna viitoare.

R. Kelly a devenit celebru în anii 1990 cu muzica sa R&B și a vândut peste 75 de milioane de discuri în întreaga lume. Unele dintre cele mai populare cântece ale sale includ “I Believe I Can Fly”, “Ignition (Remix)” și “Trapped in the Closet”.

Cu toate acestea, R. Kelly a fost subiectul unor controverse și probleme juridice timp de mulți ani. El a fost acuzat de comportament sexual neadecvat, inclusiv de acuzații că ar fi avut relații sexuale cu fete minore, și a fost pus sub acuzare pentru mai multe capete de acuzare de abuz sexual în 2019. În 2021, el a fost găsit vinovat de acuzații de șantaj și trafic sexual.

Acuzațiile la adresa lui R. Kelly au stârnit o amplă discuție despre tratamentul femeilor și al minorilor în industria muzicală și au dus la anularea multor concerte ale acestuia și a colaborărilor cu alți artiști.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Navalnîi urma să fie eliberat într-un schimb de prizonieri în momentul în care a decedat, spune o activistă anticorupție din Rusia

Aleksei Navalnîi, liderul opoziției ruse, urma să fie eliberat în cadrul unui…

Taximetriștii protestează în Piața Constituției din București

Sute de taximetriști din București au ieșit astăzi în stradă, protestând în…

Soțul Dianei Șoșoacă a fost dat afară din partidul SOS România

Silvestru Șoșoacă, soțul controversatei senatoare Diana Șoșoacă, a fost exclus din partidul…

VIDEO. RA-APPS investește în secret 7 milioane de euro din bani publici în viitoarea locuință a lui Klaus Iohannis

Regia Protocolului de Stat a început în secret renovarea unui fost sediu…