Procurorii americani au cerut joi unui judecător să îi acorde cântărețului R. Kelly încă 25 de ani de închisoare pentru condamnarea sa de anul trecut pentru acuzații de pornografie infantilă, care s-ar adăuga la cei 30 de ani pe care a început recent să îi ispășească într-un caz din New York.

Solicitând ca pedeapsa lui Kelly să fie aplicată consecutiv la pedeapsa de 30 de ani pe care a primit-o deja pentru o condamnare pentru șantaj în New York, procurorii îi cer în esență judecătorului districtual să se asigure că superstarul R&B născut în Chicago va muri în închisoare.

În vârstă de 56 de ani, R Kelly nu ar fi eligibil pentru eliberare decât în jurul vârstei de 100 de ani, dacă judecătorul va fi de acord atât cu sentința de 25 de ani, cât și cu o altă solicitare a guvernului ca Kelly să înceapă să își ispășească pedeapsa din Chicago doar după ce va fi executată în întregime pedeapsa de 30 de ani din New York.

În recomandarea de condamnare depusă înainte de miezul nopții, joi, la Curtea Districtuală a SUA din Chicago, procurorii au descris comportamentul lui Kelly ca fiind “sadic”, numindu-l “un prădător sexual în serie” fără remușcări care “reprezintă un pericol grav pentru societate”.

“Singura modalitate de a ne asigura că Kelly nu recidivează este de a impune o pedeapsă care îl va ține în închisoare pentru tot restul vieții”, se arată în documentul de 37 de pagini al guvernului.

Sentința lui Kelly în Chicago este stabilită pentru joi, săptămâna viitoare.

R. Kelly a devenit celebru în anii 1990 cu muzica sa R&B și a vândut peste 75 de milioane de discuri în întreaga lume. Unele dintre cele mai populare cântece ale sale includ “I Believe I Can Fly”, “Ignition (Remix)” și “Trapped in the Closet”.

Cu toate acestea, R. Kelly a fost subiectul unor controverse și probleme juridice timp de mulți ani. El a fost acuzat de comportament sexual neadecvat, inclusiv de acuzații că ar fi avut relații sexuale cu fete minore, și a fost pus sub acuzare pentru mai multe capete de acuzare de abuz sexual în 2019. În 2021, el a fost găsit vinovat de acuzații de șantaj și trafic sexual.

Acuzațiile la adresa lui R. Kelly au stârnit o amplă discuție despre tratamentul femeilor și al minorilor în industria muzicală și au dus la anularea multor concerte ale acestuia și a colaborărilor cu alți artiști.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Constanța: Felicia Ovanesian a demisionat din funcția de city manager

Felicia Ovanesian a demisionat marți din funcția de city manager al municipiului…

CPI, îngrijorată de “amenințările” Rusiei cu privire la mandatul de arestare al lui Putin

Curtea Penală Internațională (CPI) și-a exprimat îngrijorarea cu privire la “amenințările” din…

Președintele Klaus Iohannis critică Comisia Europeană pentru decizia de a aloca doar 10 milioane euro producătorilor români de cereale

Președintele Klaus Iohannis a criticat Comisia Europeană pentru decizia de a aloca…

Medvedev: Orice încercare de a-l aresta pe Putin ar fi o declarație de război împotriva Rusiei

Dmitri Medvedev a declarat că orice încercare de arestare a președintelui rus…

Marina americană respinge afirmația Chinei că o navă de război a intrat “ilegal” într-o parte a Mării Chinei de Sud

Marina Statelor Unite a respins afirmațiile Chinei potrivit cărora un distrugător american…

Ucraina va lansa “foarte curând” o contraofensivă în Bakhmut, afirmă șeful forțelor terestre ucrainene

Trupele ucrainene din Bakhmut vor lansa o contraofensivă “foarte curând”, a declarat…

Primăria Constanța anunță că orașul a intrat în cursa pentru “Destinația anului 2023”

Primăria Constanța a solicitat sprijinul constănțenilor și al turiștilor pentru a obține…