two gold Bitcoins
Fotografie de Aleksi Räisä pe Unsplash

Procurorii germani au confiscat de la un bărbat, condamnat pentru fraude infromatice, un portofel bitcoin ce valorează peste 50 de milioane de euro . Există o singură problemă: nu pot debloca banii, deoarece acesta nu le dă parola.

Bărbatul a fost condamnat la închisoare și de atunci și-a îndeplinit mandatul, menținându-și tăcerea pe tot parcursul timpului, în timp ce poliția a făcut eforturi repetate eșuate pentru a sparge codul pentru a accesa mai mult de 1.700 de bitcoin, a declarat un procuror din orașul bavarez Kempten.

“L-am întrebat, dar el nu a spus”, a declarat vineri procurorul Sebastian Murer pentru Reuters. „Poate că nu știe.”

Bitcoin este stocat pe un software cunoscut sub numele de portofel digital care este securizat prin criptare. O parolă este utilizată ca cheie de decriptare pentru a deschide portofelul și a accesa bitcoinul. Atunci cand parola este pierdută, utilizatorul nu mai poate accesa portofelul.

Barbatul fusese condamnat la mai bine de doi ani de închisoare pentru instalarea secretă a software-ului pe alte computere pentru a-și valorifica puterea de a „mina” sau de a produce bitcoin.

Când s-a dus după gratii, stocul său de bitcoin ar fi valorat o fracțiune din valoarea actuală. Prețul bitcoin a crescut în ultimul an, atingând un record de 42.000 de dolari în ianuarie. Se tranzacționa vineri la 37.577 dolari, potrivit site-urilor de profil.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook