Câteva sute de persoane s-au adunat, sâmbătă, în Piața Universității și în Piața Victoriei din București, pentru a protesta față de restricțiile impuse pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

La protestul din Piaţa Victoriei, început în jurul orei 14:00, a fost prezentă şi senatoarea Diana Şoşoacă, relatează Agerpres.

Senatoarea a criticat obligativitatea purtării măştii de protecţie de către elevi, în timpul orelor de sport, şi a susţinut că că situaţia generată de pandemie trebuie să fie gestionată de “profesionişti adevăraţi”.

În jurul orei 17,30, manifestanţii din Piaţa Victoriei au plecat spre Parcul Izvor, purtând o pancartă cu mesajul “Spunem nu vaccinării forţate”.

Un alt protest s-a desfăşurat sâmbătă şi la Piaţa Universităţii, în zona Fântâni.

Manifestanţii au purtat steaguri, dar şi icoane, precum şi pancarte cu mesaje precum “Jos masca, nu vaccin!”. Ei au ascultat discursuri rostite pe o scenă improvizată, amenajată în spatele unei autoutilitare, unii vorbitori criticând faptul că vaccinurile nu ar fi suficient testate.

Intr-o intervenţie telefonică la Digi 24, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat că în cazul ambelor proteste a fost depăşit numărul admis de participanţi, iar organizatorii urmează să fie sancţionaţi.

“Colegii mei sunt în dispozitiv în acest moment. Relaţionează permanent atât cu organizatorii celor două manifestaţii publice, cât şi cu ceilalţi participanţi. Le fac recomandările necesare. Le transmit prevederile legale, le aduc la cunoştinţă faptul că, în situaţia încălcării acestor norme prevăzute de lege, vor exista fără doar şi poate şi măsuri de sancţionare. Până în prezent, având în vedere faptul că a fost depăşit numărul maxim de participanţi, organizatorii celor două activităţi vor primi aceste sancţiuni. (…) Protestele sunt asumate, organizate de persoane fizice, însă este foarte important pentru noi faptul că există un organizator, o persoană care şi-a asumat conform legii organizarea acestor activităţi. Avem cu cine să relaţionăm şi să discutăm tot ceea ce se întâmplă pe timpul desfăşurării acestor activităţi. În sarcina acestor organizatori intră o serie de obligaţii, printre care şi acelea de a se asigura că sunt respectate atât normele de protecţie sanitară, cât şi normele privind ordinea şi siguranţa publică”, a spus Georgian Enache.

La cele două proteste nu s-au purtat măşti şi nici nu a fost respectată distanţa legală în contextul pandemiei.

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a informat vineri că mai multe adunări publice sunt anunţate pentru sâmbătă în Capitală şi le-a recomandat participanţilor să păstreze distanţa fizică faţă de celelalte persoane şi să poarte în mod corespunzător masca sanitară de protecţie.

Jandarmii bucureşteni au reamintit că, pe timpul stării de alertă, conform legii, numărul participanţilor la mitinguri sau demonstraţii trebuie să fie de maximum 100 de persoane.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. Jandarm filmat în timp ce cade de pe cal, la cermoniile de 1 Decembrie

Un jandarm a fost filmat într-un moment stânjenitor, ieri, în timpul ceremoniilor…

Directorul Pfizer spune că oamenii vor trebui să se vaccineze anual împotriva Covid-19

Oamenii vor trebui cel mai probabil să se vaccineze anual împotriva Covid-19…

Înalta Curte a decis că Ion Iliescu poate fi anchetat în Dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990

Înalta Curte a decis joi că fostul președintele Ion Iliescu poate fi…

Talibanii au emis un decret care spune că femeile trebuie să își dea consimțământul la căsătorie

Guvernul taliban din Afganistan a emis vineri un decret privind drepturile femeilor,…