Regiunea vastă Xinjiang din China este cea mai recentă zonă care a fost supusă restricțiilor de călătorie COVID-19, în timp ce China înăsprește măsurile de control înaintea unei reuniuni cruciale a Partidului Comunist, care va avea loc la sfârșitul acestei luni, potrivit Associated Press.

Trenurile și autobuzele care intră și ies din această regiune de 22 de milioane de locuitori au fost suspendate, iar numărul pasagerilor din zboruri a fost redus la 75% din capacitate, potrivit rapoartelor de joi.

Un anunț al guvernului regional a precizat că măsurile au fost adoptate pentru a “preveni cu strictețe riscul de răspândire” a virusului, dar nu a oferit alte detalii.

Așa cum se întâmplă adesea în cazul politicii draconice a Chinei “zero-COVID”, măsurile au părut disproporționate față de numărul de cazuri detectate.

Comisia Națională de Sănătate a anunțat doar 93 de cazuri în Xinjiang miercuri și 97 joi, toate asimptomatice. Marți, liderii din Xinjiang au recunoscut problemele legate de măsurile de detectare și control, dar nu au oferit niciun cuvânt cu privire la momentul în care intenționează să ridice restricțiile.

Xinjiang a făcut obiectul unei examinări amănunțite din cauza înființării de către guvern a mai multor centre de reeducare de tip închisoare, unde minoritățile musulmane ar fi fost învățate să renunțe la religia lor și supuse la o serie de abuzuri privind drepturile omului. Oficialii sunt disperați să nu fie trași la răspundere pentru noile focare din regiunile lor.

Sistemul vast de supraveghere din Xinjiang, care se bazează pe puncte de control omniprezente, pe programe de recunoaștere facială și chiar vocală și pe monitorizarea universală a telefoanelor mobile, a facilitat în mod deosebit controlul călătoriilor în rândul populației.

În urma unei închideri anterioare de 40 de zile în Xinjiang, mulți locuitori s-au plâns de aprovizionarea insuficientă cu alimente.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Accident grav pe E70 în Teleorman între două autocare și un TIR

Un grav accident de circulație s-a produs în această dimineață între două…

Farmacist reținut după ce ar fi vândut ilegal cantități mari de Fentanil și Oxicodonă

Un bărbat a fost reținut pentru 24 de ore fiind suspectat de…

O femeie din Indonezia a fost condamnată la doi ani de închisoare după ce a mâncat carne de porc pe TikTok

O femeie indoneziană care își spune Lina Lutfiawati pe internet a fost…

Miruna Pascu rămâne în arest după ce Curtea de Apel i-a respins contestația

Miruna Pascu, mama tânărului Vlad Pascu care a provocat accidentul mortal din…

Studiu: Cartelurile de droguri se plasează pe locul cinci în topul angajatorilor din Mexic

Potrivit unui studiu publicat în revista Science, cartelurile mexicane au peste 175.000…