Regiunea vastă Xinjiang din China este cea mai recentă zonă care a fost supusă restricțiilor de călătorie COVID-19, în timp ce China înăsprește măsurile de control înaintea unei reuniuni cruciale a Partidului Comunist, care va avea loc la sfârșitul acestei luni, potrivit Associated Press.

Trenurile și autobuzele care intră și ies din această regiune de 22 de milioane de locuitori au fost suspendate, iar numărul pasagerilor din zboruri a fost redus la 75% din capacitate, potrivit rapoartelor de joi.

Un anunț al guvernului regional a precizat că măsurile au fost adoptate pentru a “preveni cu strictețe riscul de răspândire” a virusului, dar nu a oferit alte detalii.

Așa cum se întâmplă adesea în cazul politicii draconice a Chinei “zero-COVID”, măsurile au părut disproporționate față de numărul de cazuri detectate.

Comisia Națională de Sănătate a anunțat doar 93 de cazuri în Xinjiang miercuri și 97 joi, toate asimptomatice. Marți, liderii din Xinjiang au recunoscut problemele legate de măsurile de detectare și control, dar nu au oferit niciun cuvânt cu privire la momentul în care intenționează să ridice restricțiile.

Xinjiang a făcut obiectul unei examinări amănunțite din cauza înființării de către guvern a mai multor centre de reeducare de tip închisoare, unde minoritățile musulmane ar fi fost învățate să renunțe la religia lor și supuse la o serie de abuzuri privind drepturile omului. Oficialii sunt disperați să nu fie trași la răspundere pentru noile focare din regiunile lor.

Sistemul vast de supraveghere din Xinjiang, care se bazează pe puncte de control omniprezente, pe programe de recunoaștere facială și chiar vocală și pe monitorizarea universală a telefoanelor mobile, a facilitat în mod deosebit controlul călătoriilor în rândul populației.

În urma unei închideri anterioare de 40 de zile în Xinjiang, mulți locuitori s-au plâns de aprovizionarea insuficientă cu alimente.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Blinken: SUA nu au “permis” Ucrainei să efectueze lovituri în interiorul Rusiei

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că Statele Unite nu…

Rusia încearcă să “înghețe” războiul pentru a lansa o ofensivă mai mare în primăvară, afirmă șeful NATO

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Rusia încearcă să…

Germania a arestat 25 de persoane acuzate că au pus la cale o lovitură de stat

Douăzeci și cinci de persoane au fost arestate în cadrul unor raiduri…

Zelenski a fost desemnat “Persoana anului” de către revista Time

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a fost desemnat de revista Time drept persoana…

Ciucă: Mâine vom cere vot în consiliul JAI pentru aderarea la Schengen

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că România va cere vot în consiliul…

China anunță o relaxare la nivel național a restricțiilor Covid

După ce restricțiile au fost relaxate în mai multe orașe din China…