Șeful serviciului de informații externe al FSB și adjunctul său au fost plasați în arest la domiciliu, după ce Vladimir Putin i-a acuzat de eșecurile care au dus la o serie de înfrângeri jenante ale armatei sale în Ucraina.

Andrey Soldatov, un jurnalist care are conexiuni cu serviciile secrete rusești, a declarat că surse din cadrul FSB i-au spus că Serghei Beseda, șeful serviciului extern al agenției, a fost plasat în arest la ordinul lui Putin.

De asemenea, a fost arestat și Anatoli Bolyukh, adjunctul lui Beseda, potrivit lui Soldatov, care a declarat că Putin este “cu adevărat nemulțumit” de agenție – pe care a condus-o înainte de a deveni președinte.

Rapoartele indică faptul că Beseda și Bolukh erau responsabili de serviciile de informații din Ucraina și, cel mai probabil, au fost persoanele care l-au indus în eroare pe Putin cu privire la dorința Ucrainei de a “întâmpina eliberatorii [ruși]”. Bolukh a supravegheat, de asemenea, activitățile de dezinformare.

Al 5-lea Serviciu, numit oficial Serviciul de Informații Operative și Relații Internaționale, se ocupa de relațiile FSB cu partenerii străini, inclusiv cu comunitatea americană de informații. Serviciul include faimosul Departament de Informații Operative (DOI), care a desfășurat operațiunile de informații externe ale FSB.

“Serviciul 5 a fost responsabil pentru furnizarea de informații către Vladimir Putin despre evenimentele politice din Ucraina înainte de invazie. Și, se pare că, după două săptămâni de război, Putin și-a dat seama în cele din urmă că fusese indus în eroare: Serviciul 5, speriat să nu-l irite pe lider, i-a furnizat pur și simplu informațiile pe care voia să le audă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

17 morți în urma unui atac cu rachete rusești asupra unor clădiri din Odesa

Cel puțin 17 persoane au fost ucise după ce două rachete rusești…

Ciucă: Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării

Benzina și motorina s-au ieftinit cu 50 de bani pe litru în…

Putin declară că Rusia este deschisă la discuții privind neproliferarea armelor nucleare

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Moscova este pregătită pentru discuții…

Cetățenii din Belarus au început să primească înștiințări de recrutare

Cetățenii belaruși au început să primească înștiințări de recrutare, a anunțat postul…