Președintele rus Vladimir Putin a întreprins o călătorie diplomatică în Emiratele Arabe Unite și în Arabia Saudită în această săptămână, cu scopul de a consolida legăturile economice și politice pe fondul conflictelor regionale actuale.

Putin a aterizat la Abu Dhabi miercuri după-amiază, sosind cu un avion prezidențial escortat de patru avioane de vânătoare rusești Sukhoi Su-35 care zburau în formație. O înregistrare video difuzată de Kremlin l-a arătat pe Putin debarcând și fiind întâmpinat pe pistă de oficiali din Emiratele Arabe Unite.

La scurt timp după aterizare, Putin a avut o întâlnire cu ușile închise cu președintele UAE, șeicul Mohammed bin Zayed Al Nahyan, pentru a discuta chestiuni de interes reciproc. Se crede că cei doi aliați au abordat chestiuni precum războiul în curs de desfășurare din Ucraina, conflictul dintre Israel și Hamas în Gaza și oportunitățile de cooperare economică între națiunile lor bogate în petrol.

Din Emiratele Arabe Unite, Putin s-a deplasat în Arabia Saudită pentru întâlniri cu prințul moștenitor Mohammed bin Salman la Riad. În calitate de primii exportatori de petrol din lume, Rusia și Arabia Saudită își coordonează frecvent activitatea în domeniul energetic. Cu toate acestea, vizita are loc, de asemenea, pe fondul tenisunilor geopolitice, deoarece țările occidentale au izolat Rusia pentru invazia sa în Ucraina, menținând în același timp legături strategice cu statele din Golf.

Aceasta marchează prima călătorie a lui Putin în Orientul Mijlociu din 2019. Decizia sa de a călători în Orientul Mijlociu, în ciuda unui mandat de arestare în curs de executare împotriva sa din partea Curții Penale Internaționale, semnalează faptul că instanța are o jurisdicție limitată asupra națiunilor care nu sunt părți la tratat.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Zeci de părinți protestează în fața unei școli din București, indignați de dezvăluirile privind abuzul asupra unui copil

Zeci de părinți și-au manifestat indignarea și au organizat un protest în…

Fraude în programul Start-Up Nation: Zeci de percheziții în mai multe județe din țară

Autoritățile judiciare din Prahova au efectuat o serie de percheziții într-un dosar…

Mașinile cu numere de înmatriculare rusești trebuie să părăsească Lituania până la 11 martie

Administrația vamală lituaniană a anunțat că vehiculele cu numere de înmatriculare rusești…

Germania investighează o posibilă interceptare de către Rusia a unei teleconferințe militare

Germania anunță că lansează o anchetă după ce Rusia ar fi ascultat…

A început simularea examenului de Bacalaureat 2024: Elevii își testează cunoștințele înainte de examenul final

Simularea examenului național de Bacalaureat 2024 a început astăzi, conform calendarului stabilit…

Țările OPEC+ prelungesc reducerile producției de petrol până în iunie

Membrii OPEC+, în frunte cu Arabia Saudită și Rusia, au convenit la…

Taximetriştii continuă protestele în Bucureşti: Aproximativ 100 de maşini adunate în Piaţa Constituţiei

Taximetriştii continuă protestele în Bucureşti, cu aproximativ 100 de maşini adunate în…

Presupuși militanți ai grupării Stat Islamic, uciși într-un schimb de focuri cu serviciile de securitate din Caucazul de Nord al Rusiei

Șase presupuși membri ai grupării Stat Islamic au fost uciși într-un schimb…