Președintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia ar putea furniza arme Coreei de Nord, sugerând că ar fi o reacție în oglindă la armarea Ucrainei de către statele occidentale.

„Am spus, inclusiv la Phenian, că atunci ne rezervăm dreptul de a furniza arme altor regiuni ale lumii. Ținând cont de acordurile noastre cu [Coreea de Nord], nu exclud nici acest lucru”, a spus el.

Declarațiile lui Putin vin după ce Coreea de Sud a anunțat că va lua în considerare posibilitatea de a furniza arme Ucrainei, în urma semnării unui acord de apărare între Rusia și Coreea de Nord.

Putin a avertizat că o astfel de decizie a Coreei de Sud ar fi “o greșeală foarte mare” și că Moscova va răspunde într-un mod care probabil nu va plăcea actualei conduceri sud-coreene.

Acesta a spus că Rusia consideră că acordul cu Coreea de Nord va servi ca factor de descurajare pentru Occident, dar a subliniat că nu există nevoie de a folosi soldați nord-coreeni în războiul din Ucraina.

Acordul semnat de Putin și liderul nord-coreean Kim Jong Un prevede asistență militară imediată în cazul unui act de agresiune armată împotriva uneia dintre părți.

Deși unii analiști consideră că înțelegerea este mai degrabă simbolică decât substanțială, ea arată dorința ambelor părți de a extinde sfera cooperării.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…