Președintele rus Vladimir Putin a declarat că doctrina militară a Rusiei permite țării să folosească armele nucleare doar în scopuri de apărare, respingând afirmațiile potrivit cărora Rusia ar avea în vedere utilizarea acestora în Ucraina.

Putin a declarat la reuniunea thinktank-ului Valdai Discussion Club că Rusia nu a vorbit niciodată despre utilizarea armelor nucleare și a afirmat că Ucraina are tehnologia necesară pentru a crea și, eventual, detonarea unei “bombe murdare” .

Președintele rus a declarat că Occidentul, inclusiv Liz Truss din Marea Britanie, s-a angajat într-un “șantaj nuclear” împotriva Rusiei și a respins afirmațiile potrivit cărora forțele rusești ar fi atacat centrala nucleară Zaporojie – situată pe teritoriul controlat de Rusia în sudul Ucrainei.

De asemenea, Putin a declarat că Rusia este pregătită să reia discuțiile cu SUA privind controlul armelor nucleare, dar că nu a primit niciun răspuns din partea Washingtonului la propunerile Moscovei de discuții privind “stabilitatea strategică”.

Totodată, Putin l-a caracterizat pe Recep Tayyip Erdoğan ca fiind un “lider puternic” care a apărat întotdeauna interesele Turciei. Putin a declarat că Erdoğan nu a fost întotdeauna un “partener ușor” cu care să trateze, dar că Turcia a fost întotdeauna “de încredere” și a avut dorința de a ajunge la acorduri.

Erdogan a jucat un rol vital ca intermediar între Kiev și Moscova de la începutul conflictului, intermediind acordul privind cerealele din Marea Neagră și ajutând la o serie de schimburi de prizonieri – singurele progrese diplomatice de până acum în cele opt luni de conflict, potrivit Reuters.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Avertizare meteo: Vreme severă cu zăpadă abundentă la munte și vânt puternic pe litoral

Administrația Națională de Meteorologie a emis o serie de avertizări și atenționări…

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost prins în Germania

Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare condamnat la cinci ani de închisoare…

Percheziţii DNA într-un dosar privind obținerea ilegală a 24 de terenuri aflate în proprietatea statului. Prejudiciu de peste 10 milionate de euro

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au efectuat, marți, 11 percheziții în București…

Google va începe să șteargă conturile “inactive” în decembrie. Iată ce trebuie să știți

Google a anunțat că va începe să șteargă conturile inactive în luna…

Klaus Iohannis a dat aviz pentru începerea urmăririi penale a foștilor miniștri ai Sănătății în dosarul achiziției de vaccinuri anti-COVID

Președintele României, Klaus Iohannis, a aprobat cererile DNA de începere a urmăririi…

Studenții ruși sunt rugați să își doneze țigările electronice pentru ca piesele să poată fi folosite la dronele de luptă

Studenții unei universități din Rusia au fost rugați să contribuie cu componente…

Soția șefului serviciilor secrete ucrainene ar fi fost otrăvită

Publicații ucrainene, citând surse din serviciile de informații, au anunțat că soția…

Adolescentă reținută pentru tentativă de omor după ce a înjunghiat un profesor

O adolescentă în vârstă de 16 ani a fost reținută și urmează…

Zeci de localități din Constanța în continuare fără electricitate și apă după fenomenele meteo extreme

Bilantul centralizat de către Prefectura Constanța, arată că, în cursul zilei de…