Președintele rus Vladimir Putin va efectua o vizită istorică în Coreea de Nord, cele două părți urmând să semneze un “tratat de parteneriat strategic”.

Șeful statului rus urmează să sosească marți la Phenian pentru o “vizită de stat amicală”, a declarat adjunctul Kremlinului, Iuri Ușakov. El va fi însoțit de o delegație numeroasă, inclusiv miniștrii ruși ai afacerilor externe, apărării, sănătății, transporturilor și spațiului.

Putin a vizitat ultima dată Coreea de Nord în urmă cu peste 20 de ani, întâlnindu-se cu tatăl actualului lider nord-coreean, Kim Jong-il. Această vizită are loc la nouă luni după ce liderul rus l-a primit pe Kim într-o vizită străină rară în Extremul Orient rusesc.

Cooperarea militară, economică și de altă natură între Coreea de Nord și Rusia a crescut semnificativ de la vizita lui Kim. Vorbind săptămâna trecută, liderul nord-coreean a salutat faptul că legăturile țării sale cu Rusia s-au “dezvoltat într-o relație indestructibilă”.

Potrivit lui Ushakov, “vor fi semnate mai multe documente”, inclusiv un “document de parteneriat important și foarte semnificativ”. Acesta ar fi o versiune actualizată a unui acord semnat în timpul primei vizite a lui Putin în Coreea de Nord.

Acest document ar urma să fie modificat pentru a se adapta la “schimbările profunde ale situației geopolitice din lume și din regiune”, a adăugat Ushakov.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…