Vladmir Putin i-a urat lui Joe Biden „multă sănătate” în timp ce oficialii de la Kremlin au promis represalii dacă președintele american nu își cere scuze pentru descrierea omologului său rus ca „ucigaș”.

Putin a spus că remarcile lui Biden reflectă propriile probleme din trecut și actuale ale SUA.

Moscova și-a rechemat miercuri ambasadorul său la Washington după ce Biden a fost de acord în timpul unui interviu TV că Putin a orchestrat crime. În același interviu, Biden a declarat că omologul său rus va „plăti în curând un preț” pentru presupusa amestec în alegeri.

Declaratiile vin după ce Washingtonul a impus sancțiuni împotriva otrăvirii liderului opoziției Alexei Navalny și a declasificat un raport de informații în care se preciza că Putin a direcționat interferența în alegerile prezidențiale din SUA din 2020, împingând relațiile dintre țări la noi minime.

“Sunt declarații foarte proaste din partea președintelui Statelor Unite”, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov. „În mod clar, el nu vrea să îmbunătățească legăturile și va trebui să pornim de la această chestiune”.

Vorbind la televiziunea rusă, Putin a spus: „Îmi amintesc în copilăria mea, când ne certam în curte, obișnuiam să spunem: cine zice ăla este. Și asta nu este o coincidență, nu doar o vorbă sau o glumă pentru copii.

„După cum a spus el [Biden], ne cunoaștem personal. Ce i-aș răspunde? Aș spune: vă doresc sănătate. Îți doresc sănătate. Spun asta fără ironie sau glumă. ”

Konstantin Kosachev, vicepreședinte al camerei superioare a parlamentului rus, a declarat că Moscova va lua probabil măsuri suplimentare „dacă partea americană nu oferă explicații sau scuze”.

Kosachev a spus că comentariile lui Biden „nu au fost acceptabile în niciun caz” și a trimis orice speranță de o îmbunătățire a relațiilor sub noua administrație .

Anterior, Andrei Turchak, un politician senior al partidului de guvernământ Rusia Unită, a declarat că interviul lui Biden a fost „un triumf al nebuniei politice americane și al demenței din cauza vârstei a liderului lor”.

Vyacheslav Volodin, președintele parlamentului rus, a declarat că liderul american „isteric” a „insultat cetățenii țării noastre”.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. Jandarm filmat în timp ce cade de pe cal, la cermoniile de 1 Decembrie

Un jandarm a fost filmat într-un moment stânjenitor, ieri, în timpul ceremoniilor…

Directorul Pfizer spune că oamenii vor trebui să se vaccineze anual împotriva Covid-19

Oamenii vor trebui cel mai probabil să se vaccineze anual împotriva Covid-19…

Înalta Curte a decis că Ion Iliescu poate fi anchetat în Dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990

Înalta Curte a decis joi că fostul președintele Ion Iliescu poate fi…

Talibanii au emis un decret care spune că femeile trebuie să își dea consimțământul la căsătorie

Guvernul taliban din Afganistan a emis vineri un decret privind drepturile femeilor,…