AFP PHOTO

Președintele rus Vladimir Putin l-a felicitat luni pe premierul ungar Viktor Orban, după ce partidul său a câștigat un al patrulea mandat și a declarat că speră să continue consolidarea relațiilor, a anunțat Kremlinul.

“Șeful statului rus și-a exprimat încrederea că, în ciuda situației internaționale dificile, dezvoltarea în continuare a legăturilor bilaterale de parteneriat răspunde pe deplin intereselor popoarelor Rusiei și Ungariei”, a precizat Kremlinul într-o declarație.

Liderul rus, în vârstă de 69 de ani, a fost tot mai izolat pe plan internațional după ce a trimis trupe în Ucraina pro-occidentală la 24 februarie.

Premierul ungar a fost unul dintre puținii săi aliați în Europa și în NATO.

Din punct de vedere diplomatic, Orban s-a aliniat la sprijinul UE pentru Kiev, în ciuda apropierii sale de lungă durată de Putin. Dar în Ungaria, Orban a adoptat uneori un ton neutru și chiar antiucrainean, refuzând să permită transferul de armament din alte state membre ale Uniunii Europene spre Ucraina pe teritoriul Ungariei.

În discursul de victorie de după alegerile parlamentare de duminică, premierul ungar a declarat că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se numără printre adversarii săi, alături de “birocraţi de la Bruxelles” şi de media internaţională.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.