Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a aprobat mobilizarea a mii de voluntari din Orientul Mijlociu în războiul împotriva Ucrainei.

La o reuniune a Consiliului de Securitate al Rusiei, ministrul apărării, Serghei Șoigu, a declarat că există 16.000 de voluntari din Orientul Mijlociu care sunt gata să vină să lupte alături de forțele susținute de Rusia în estul Ucrainei, în regiunea separatistă Donbass.

“Dacă vedeți că există acești oameni care vor din proprie inițiativă, nu pentru bani, să vină să ajute oamenii care trăiesc în Donbass, atunci trebuie să le oferim ceea ce își doresc și să îi ajutăm să ajungă în zona de conflict”, a spus Putin.

De asemenea, el i-a spus lui Shoigu că a aprobat ca rachetele Javelin și Stinger capturate de armata rusă în Ucraina să fie predate forțelor din Donbass.

“În ceea ce privește livrarea de arme, în special cele de fabricație occidentală care au căzut în mâinile armatei ruse – bineînțeles că susțin posibilitatea de a le da unităților militare ale republicilor populare Lugansk și Donețk. Vă rog să faceți acest lucru”, a mai afirmat Vladimir Putin.

Vladimir Putin i-a cerut vineri ministrului apărării să pregătească planuri pentru o eventuală fortificare a frontierei vestice a Rusiei ca răspuns la mișcarea trupelor NATO în estul Europei.

“În ceea ce privește întărirea granițelor noastre vestice din cauza acțiunilor adoptate de țările NATO… acest lucru trebuie analizat separat, vă cer să pregătiți un raport”, i-a spus Putin ministrului apărării, Serghei Șoigu, în timpul unei reuniuni televizate a Consiliului de Securitate al Rusiei.

Țările NATO au desfășurat mii de trupe în Europa Centrală și de Est ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina, iar Moscova a cerut NATO să-și retragă trupele din est.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

17 morți în urma unui atac cu rachete rusești asupra unor clădiri din Odesa

Cel puțin 17 persoane au fost ucise după ce două rachete rusești…

Ciucă: Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării

Benzina și motorina s-au ieftinit cu 50 de bani pe litru în…

Putin declară că Rusia este deschisă la discuții privind neproliferarea armelor nucleare

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Moscova este pregătită pentru discuții…

Cetățenii din Belarus au început să primească înștiințări de recrutare

Cetățenii belaruși au început să primească înștiințări de recrutare, a anunțat postul…