Președintele rus Vladimir Putin nu va participa sâmbătă la funeraliile ultimului lider sovietic, Mihail Gorbaciov, din cauza programului încărcat, a anunțat Kremlinul, potrivit Reuters.

Într-o convorbire cu reporterii, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Putin și-a prezentat omagiile joi dimineață, vizitând și depunând o coroană de flori la Spitalul Clinic Central din Moscova, unde Gorbaciov a murit marți.

“Din păcate, programul de lucru al președintelui nu îi va permite să facă acest lucru pe 3 septembrie, așa că a decis să o facă astăzi”, a declarat Peskov.

El a adăugat că înmormântarea lui Gorbaciov va avea “elemente” ale unei funeralii de stat, inclusiv o gardă de onoare, și că statul ajută la organizare.

Fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov, ale cărui reforme au pus capăt cursei înarmărilor nucleare și Războiului Rece, a murit la vârsta de 91 de ani.

Gorbaciov a murit după o lungă boală, potrivit unui comunicat al Spitalului Clinic Central din Moscova, care nu a fost oferite alte detalii.

Mihail Gorbaciov, care a fost la putere între 1985 și 1991 și a contribuit la dezghețarea relațiilor dintre SUA și Uniunea Sovietică, a fost ultimul lider supraviețuitor al Războiului Rece.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *