Președintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a dezlănțuit împotriva Occidentului în discursul său de marți privind starea națiunii, un discurs care se așteaptă să facă lumină asupra modului în care Kremlinul vede războiul său împotmolit în Ucraina.

Discursul anual privind starea națiunii a avut loc cu doar câteva zile înainte de aniversarea unui an de la invazia Rusiei în țara vecină.

Putin a reiterat liniile Kremlinului cu privire la lansarea a ceea ce Moscova descrie ca fiind o “operațiune militară specială” în Ucraina, afirmând că Rusia luptă pentru a “elibera” oamenii și susținând că ucrainenii “sunt ostatici ai [propriului] regim”.

Liderul rus a promis, de asemenea, că va continua ofensiva Moscovei în Ucraina. “Pas cu pas, vom rezolva cu atenție și sistematic obiectivele cu care ne confruntăm”.

El a acuzat Occidentul de declanșarea conflictului, afirmând că țările occidentale, în frunte cu SUA, caută “putere nelimitată” în afacerile mondiale.

Forțele Moscovei s-au străduit să obțină controlul în conflict de la invadarea acestuia la 24 februarie anul trecut. Războiul a ucis mii de oameni, a strămutat milioane de oameni și a redus orașele la ruine.

“Responsabilitatea pentru alimentarea conflictului ucrainean, pentru escaladarea acestuia, pentru numărul de victime… revine în totalitate elitelor occidentale”, a declarat Putin.

Occidentul a negat de mult timp afirmațiile lui Putin și a menținut în mod constant poziția conform căreia războiul Rusiei în Ucraina a fost “neprovocat”.

Moscova “a făcut tot ce a fost posibil, cu adevărat tot ce a fost posibil, pentru a rezolva această problemă [din Ucraina] prin mijloace pașnice”, a declarat Putin. “Dar un scenariu complet diferit se pregătea pe la spatele nostru”.

De asemenea, el a declarat că Moscova sfidează încercările Occidentului de a ruina economia Rusiei printr-un pachet de sancțiuni fără precedent, spunând că sunt în joc trilioane de dolari pentru Occident, dar că fluxurile de venituri ale Rusiei nu au secat.

Alte știri:  Sălile de jocuri de noroc din sate și comune sub 15.000 de locuitori urmează să fie interzise

Președintele rus a avertizat că Occidentul ar putea incita la o reacție din cauza fluxurilor de bani pentru război, care “nu s-au diminuat”.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Ancheta continuă în cazul deceselor suspecte de la Spitalul Sfântul Pantelimon

Echipa Corpului de Control al Ministerului Sănătății a efectuat astăzi o nouă…

Pugilista Amalia Niță a câștigat aurul la europenele de tineret de la Porec

Naționala de box a României a obținut rezultate remarcabile la Campionatul European…

Israelul se gândește la un răspuns la atacul iranian fără precedent, în timp ce Occidentul îl îndeamnă pe Netanyahu să evite un război total

Oficiali de rang înalt din administrația președintelui Joe Biden sunt îngrijorați că…

Trump despre ajutorul pentru Ucraina: “Ne gândim să-l facem sub forma unui împrumut”

Fostul președinte american Donald Trump a sugerat recent că, în cazul în…

Camera Reprezentanților din SUA votează săptămâna aceasta pachetul de sprijin pentru Israel și Ucraina

Președintele Camerei Reprezentanților din SUA, republicanul Mike Johnson, a anunțat că va…