Președintele rus, Vladimir Putin, și-a cerut scuze pentru comentariile ministrului său de externe, Serghei Lavrov, care a afirmat că Adolf Hitler ar fi avut origini evreiești, potrivit premierului israelian, Naftali Bennett.

Bennett a declarat că a acceptat scuzele și i-a mulțumit lui Putin pentru clarificarea poziției sale, a spus el.

Premierul israelian a declarat că i-a cerut, de asemenea, lui Putin să ia în considerare posibilitatea de a permite evacuarea combinatului siderurgic Azovstal asediat în portul ucrainean Mariupol, în urma unei discuții anterioare pe care a avut-o cu președintele Ucrainei, Volodymyr Zekenskiy.

Bennett a declarat că Putin a promis să creeze un coridor pentru evacuarea civililor din uzină.

Într-un interviu acordat televiziunii italiene la începutul acestei săptămâni, Lavrov a fost rugat să abordeze modul în care Rusia ar putea spune că trebuie să “denazifice” țara, în condițiile în care președintele său, Zelenskiy, este evreu.

În ceea ce privește argumentul [lui Zelenskiy] despre ce fel de nazificare putem avea dacă eu sunt evreu, dacă îmi amintesc corect, și s-ar putea să mă înșel, Hitler avea, de asemenea, sânge evreiesc. Asta nu înseamnă absolut nimic“, a răspuns Lavrov.

Comentariile au declanșat o dispută diplomatică cu Israelul, una dintre puținele țări occidentale care încă nu a impus sancțiuni Rusiei pentru invazia acesteia și care nu a oferit ajutor militar Ucrainei.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook