Olga Romanova, un expert de renume în sistemul penitenciar rusesc, spune că ultima tactică de recrutare a Kremlinului în războiul împotriva Ucrainei este ceva desprins din “cele mai rele coșmaruri” ale sale, potrivit The Daily Beast.

Evgheni Prigozhin – șeful armatei private obscure a lui Vladimir Putin, Grupul Wagner – a făcut călătorii în taberele de prizonieri ruși pentru a înrola infractori condamnați pentru a lupta în Ucraina, potrivit relatărilor analiștilor militari și videoclipurilor care au apărut pe Telegram din închisorile rusești.

Potrivit lui Romanova, care și-a dedicat ultimii 15 ani din viață monitorizării populației penitenciare din Rusia în calitate de șef al organizației Russia Behind Bars, campania de recrutare îi vizează pe unii dintre cei mai “răi infractori din Rusia”.

“Planul lui Putin este de a recruta cel puțin 50.000 de condamnați, iar Prigozhin, care este el însuși un fost deținut, a trimis deja peste 3.000” de deținuți în Ucraina, inclusiv “criminali în serie, hoți și cel puțin un canibal”, a declarat Romanova .

Un avocat al organizației Russia Behind Bars, Ruslan Vakhapov, a declarat că Grupul Wagner a vizitat cel puțin trei închisori din regiunea rusă Iaroslavl. “Inițial, Wagner i-a apucat mai ales pe cei condamnați pentru omucidere – articolul 105 din Codul Penal – și jaf – articolul 162. Dar acum, plasa lor de pescuit îi ia pe toți, inclusiv pe mâncătorii de oameni. Până acum știm de un singur caz de recrutare în rândul canibalilor ruși”, a declarat Vakhapov .

“Cele mai obscure personaje merg în Ucraina”, a adăugat el. “Tocmai am vorbit cu soția unui criminal în serie condamnat în Kostroma. Trebuia să mai petreacă încă cinci ani în spatele gratiilor, dar Wagner l-a eliberat, așa că soția era îngrozită că s-ar putea [întoarce] și să o atace pentru că a cerut divorțul.”

Vakhapova și Romanova au declarat pentru The Daily Beast că, de la sfârșitul lunii iunie, Russia Behind Bars a primit o avalanșă de apeluri telefonice panicate de la condamnați din lagăre de prizonieri îndepărtate și de la rudele acestora pentru a discuta despre recrutarea pentru război. Potrivit acestora, Prigozhin, care este cunoscut ca “bucătarul lui Putin”, le-a promis condamnaților libertatea după ce vor servi șase luni pe front.

“Cam toți criminalii pe care îi avem la noi au fost recrutați și mor ca muștele în Ucraina. Din primii 42 de condamnați recrutați în primul grup, doar trei au supraviețuit, iar din al doilea grup de 66 de condamnați, doar șase s-au întors, inclusiv unul care și-a pierdut brațul”, a declarat Romanova pentru The Daily Beast

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Seismologii suedezi au înregistrat explozii în apropierea conductelor Nord Stream

Seismologii suedezi au înregistrat explozii în apropierea conductelor Nord Stream în ultimele…

Rușii plătesc până la 27.000 de dolari pentru a fugi din țară cu avioane private după mobilizarea parțială a lui Putin

Companiile care oferă zboruri cu avioane private au raportat o creștere bruscă…

Au apărut primele rezultate raportate în urma așa-numitelor referendumuri din regiunile ucrainene ocupate

Presa de stat rusă a anunțat rezultatele preliminare ale așa-numitelor referendumuri care…

Kazahstanul va asigura siguranța rușilor care fug de mobilizare

Kazahstanul va asigura îngrijirea și siguranța rușilor care fug de o “situație…

Parlamentul a votat majorarea salariilor aleșilor locali. Salariile senatorilor și deputaților nu vor mai crește

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, legea care prevede creşterea salariilor pentru primari,…

Letonia declară stare de urgență în zonele de frontieră din cauza mobilizării Rusiei

Starea de urgență a fost declarată în trei zone de la granița…