Șeful administrației militare regionale din Harkov, Oleg Syniehubov, a declarat că forțele ruse au tras cu rachete Kalibr în centrul orașului Harkov. Rachetele au fost lansate de pe nave din Marea Neagră, relatează ziarului local Pravda.

Centrul orașului Harkov – care se află la aproximativ 500 km de mare – a fost lovit peste noapte de rachete de croazieră trase de navele de război rusești. Rachetele Kalibr au fost trase cel mai probabil din Sevastopol, potrivit unor videoclipuri postate pe rețelele de socializare.

“Noaptea trecută, centrul orașului Harkov a intrat sub tirul unor rachete Kalibr lansate de pe navele Flotei rusești din Marea Neagră. Așadar, ele ajung deja la noi tocmai de acolo.

Se poate spune că situația din Harkov este stabilă. Cu toate acestea, astăzi am avut parte de 44 de bombardamente de artilerie, tancuri, mortiere, etc. De asemenea, s-a tras asupra noastră de 140 de ori de la mai multe lansatoare de rachete. Asta este ceea ce numim acum o situație stabilă”, a declarat Oleg Syniehubov

Potrivit șefului Administrației militare regionale, orașul Izium rămâne un punct critic în regiune. De asemenea, în această dimineață, forțele rusești au bombardat orașul Zolochiv, iar cu o zi înainte – orașul Balakleia.

Syniehubov a adăugat că autoritățile monitorizează situația din regiune și încearcă să aducă ajutoare umanitare în aceste orașe, deși este dificil de făcut, deoarece inamicul nu oferă coridoare verzi pentru livrare.

De asemenea, el a precizat că poliția din Harkov lucrează în mod constant. Ofițerii de aplicare a legii monitorizează ordinea publică și luptă împotriva jafurilor.

Potrivit șefului Administrației militare regionale, forțele armate ucrainene rezistă puternic și “nu există nicio îndoială că inamicul nu va putea intra în Harkov”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

17 morți în urma unui atac cu rachete rusești asupra unor clădiri din Odesa

Cel puțin 17 persoane au fost ucise după ce două rachete rusești…

Ciucă: Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării

Benzina și motorina s-au ieftinit cu 50 de bani pe litru în…

Putin declară că Rusia este deschisă la discuții privind neproliferarea armelor nucleare

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Moscova este pregătită pentru discuții…

Cetățenii din Belarus au început să primească înștiințări de recrutare

Cetățenii belaruși au început să primească înștiințări de recrutare, a anunțat postul…