Judecătoria Sectorului 4 a respins, în şedinţa de miercuri, cererea de eliberare condiţionată formulată de fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre.

Magistraţii au decis că acesta nu a întrunit încă condiţiile prevăzute de lege pentru a fi eliberat din închisoare, unde îşi execută pedeapsa de 9 ani primită în dosarul privind retrocedările ilegale de terenuri din Municipiul Constanța.

Fostul primar al Constanței va putea face o nouă cerere de eliberare condiționată peste 9 luni.

Minuta instanței:

În baza art. 587 alin. (2) C.proc.pen. raportat la art. 59 C.pen. din 1969 cu aplicarea art. 5 alin. (1) C.pen. respinge cererea de liberare condiţionată formulată de petentul-condamnat MAZĂRE RADU ȘTEFAN, în prezent deţinut în Penitenciarul București-Jilava, ca neîntemeiată. În temeiul art. 587 alin. (2) din C.proc.pen., fixează termen de reiterare de 9 luni, care va curge de la rămânerea definitivă a prezentei sentințe, după expirarea căruia propunerea sau cererea va putea fi reînnoită. În baza art. 275 alin. (2) C.proc.pen. obligă petentul-condamnat la plata către stat a sumei de 300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Cu drept de contestație în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluției la dispoziția părților prin intermediul grefei instanței astăzi, 17.04.2024.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Constanța celebrează 85 de ani de la intrarea Navei-școală Mircea în serviciul Forțele Navale Române

În Portul Militar Constanța a avut loc astăzi, 17 mai 2024, o…

Partidul Verde Constanța desființează acuzațiile făcute de foștii membri: “Mitulescu, candidatul SOS la Primăria Constanța, a fost exclus din cauza consumului de droguri”

Un articol apărut recent în ziarul Replica a stârnit controverse, după ce…

Coreea de Nord: Sora lui Kim Jong Un neagă orice export de arme către Rusia

Într-o declarație publicată vineri, Kim Yo Jong, puternica soră a liderului nord-coreean…

Poliția franceză a împușcat mortal un bărbat care intenționa să incendieze o sinagogă

Poliția franceză a împușcat mortal un bărbat înarmat care dorea să incendieze…