Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a fost fotografiată în remorca unei mașini, fără mască de protecţie, alături de alte şase persoane, între care si un copil.

Imaginile au fost surprinse la o acţiune de împădurire care a avut loc sâmbătă, iar unul dintre participanţi este internat în spital cu coronavirus.

Raluca Turcan spune că distanțarea a fost în general respectată iar măștile au fost purtate, cu puține excepții

“Condiția pentru participarea la acțiunea de împădurire a fost că fiecare participant să facă un test antigen. De asemenea, la locația din aer liber au fost disponibile măști și dezinfectanți. Cea mai apropiată localitate se afla la 6 km, unde rata de infectare era de 0,33.

Fotografiile pe care le invocați nu sunt reprezentative pentru ansamblul celor aproximativ 5 ore petrecute în aer liber. Distanțarea a fost în general respectată iar măștile au fost purtate, cu puține excepții, de regulă când se făceau fotografii, se servea masa sau când se consumau băuturi răcoritoare”, a declarat Raluca Turcan.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost surprins si el fără mască de protecție pe holurile Parlamentului.

Voiculescu a fost surprins timp de aproximativ 20 de minute fără masca de protecție, timp în care a vorbit la telefon și s-a salutat cu doi colegi.

Acesta a declarat ulterior că recunoaște că a greșit, însă susține că era singur în încăpere, deși pe imagini se poate observa cum discută cu o altă persoană

„Eram într-o conferință video mi-am dat jos masca pentru intervenție, pentru a mă face mai bine înțeles și pentru că îmi era sete – pentru a comunica mai clar și pentru a bea apă. Fără să spun că asta justifică greșeala, trebuie spus că am făcut asta fiind singur în încăpere – fără nicio persoană la mai puțin de 10 metri în jurul meu. La un moment dat mi-a fost atrasă atenția și mi-am pus la loc masca. Fără îndoială, am greșit și toate criticile sunt justificate. Regulile trebuie respectate”, a scris Vlad Voiculescu pe facebook.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook