Rapperul Kanye West l-a lăudat joi pe Adolf Hitler și a spus că oamenii nu ar trebui să îi critice pe naziști într-un interviu acordat conspiraționistului de extremă dreapta Alex Jones.

“Văd lucruri bune despre Hitler”, i-a spus West lui Jones în timpul apariției bizare la Infowars Network, alături de Nick Fuentes, care neagă Holocaustul. “Fiecare ființă umană are o valoare pe care a adus-o la masă, în special Hitler”.

“Îmi place Hitler”, a adăugat el mai târziu, și s-a autointitulat nazist.

Interviul cu West, a cărui față era ascunsă sub o mască de schi neagră, a inclus, de asemenea, comentarii antisemite din partea lui Jones, care s-a referit la o “mafie evreiască”, și a lui Fuentes, un adept declarat al supremației albilor, care a fost numit “șeful de campanie” al lui West.

Jones, un provocator în serie care a fost obligat să plătească daune de sute de milioane de dolari pentru că a susținut că unul dintre cele mai mortale atacuri în școli din America a fost o “farsă”, a încercat să contracareze laudele lui West la adresa lui Hitler și a naziștilor, spunând că “naziștii au fost niște huligani și au făcut lucruri foarte rele”.

“Și ei au făcut lucruri bune”, a spus West. “Trebuie să încetăm să îi mai disprețuim pe naziști tot timpul”.

Elon Musk a decis să îi suspende contul de Twitter al lui Kanye West (alias Ye), după ce acesta a postat tweet-uri antisemite și a încălcat regulile platformei. În cursul zilei de joi, West a postat pe Twitter o imagine cu o svastică îmbinată cu o stea a lui David.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram