Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a lansat un atac dur împotriva colegilor aflați la guvernare, după ce senatorii PSD-PNL-UDMR au votat un prag de 250.000 de lei pentru ca un funcționar să poată răspunde penal pentru infracțiunea de abuz în serviciu, propunere ce a trecut fără dezbatere.

Într-o postare pe Facebook, Rareș Bogdan a declarat că este „cea mai rușinoasă zi de când am intrat în politică, în urmă cu 4 ani”. Mai mult decât atât, el a afirmat că nu credea că va trăi să vadă cum „OUG 13 este reinventată cu concursul unor oameni din propriul partid”.

Liberalul a subliniat că inițiatorii acestei măsuri trebuie să își ceară scuze sau să își explice demersul, pentru a evita o posibilă moarte politică a PNL-ului. De asemenea, Rareș Bogdan a atras atenția că pragul pentru abuz în serviciu este mult prea mare pentru un om de rând, cu resurse modeste de existență.

Rareș Bogdan a mai precizat că principalii promotori și inițiatori din cadrul Coaliției de Guvernare stau pitiți și tac ticălos.

“Unii au inițiat si au insistat pe inițiere, alții au tăcut maiestuos si de neînțeles, doar ca sa fie linișteee!!!!!”, a afirmat europarlamentarul.

Rareș Bogdan a avertizat că această situație nu poate continua și a cerut inițiatorilor să își asume responsabilitatea și să-și explice deciziile. Liberalul a adăugat că o astfel de măsură nu este justificată și ar putea afecta încrederea cetățenilor în partidele politice și în justiție.

Mai mult decât atât, europarlamentarul PNL a subliniat că trebuie să existe transparență în procesul decizional și că aceste acțiuni trebuie să fie explicate public. Rareș Bogdan și-a încheiat postarea cu o avertizare clară: PNL va muri politic în liniște, dacă nu se vor lua măsuri urgente pentru a rezolva această situație.

Un proiect de modificare a Codului penal, adoptat miercuri de senatorii PNL-PSD-UDMR, prevede introducerea unui prag valoric pentru abuzul și neglijența în serviciu. Conform acestuia, în cazul în care prejudiciul este sub 250.000 de lei, adică aproximativ 50.000 de euro, nu mai poate fi considerată infracțiune.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram