Represiunea militarizată a Mexicului împotriva criminalității organizate a lăsat aproape 39.000 de cadavre neidentificate în morgile țării, care sunt adesea incapabile să facă față volumului de cadavre aduse pentru autopsii.

O nouă investigație efectuată de ONG-ul de anchetă Quinto Elemento Labs a constatat că un număr alarmant de oameni au fost pur și simplu îngropați în morminte comune fără inmormantări adecvate. Unii au fost lăsați în case funerare și peste 2500 de cadavre au fost date școlilor medicale.

„Este posibil ca studenții [de medicină] să învețe cu corpuri de persoane căutate de familiile lor”, a spus un articol care însoțește raportul, publicat marți. “Criza criminalistică a transformat statul mexican într-o mașină de îngropat: 27.271 de cadavre neidentificate au trecut de la morgă la morminte comune – 70% din total”.

Războiul militarizat împotriva drogurilor din Mexic a curmat aproape 300.000 de vieți în ultimii 14 ani. Alte 73.000 de persoane au dispărut – familiile lor fiind adesea lăsate să-i caute pe cei dragi neasistați de autorități.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram