Regele Charles al III-lea s-a adreseat parlamentarilor la Westminster Hall, unde s-a declarat “profund recunoscător” pentru adresele de condoleanțe ale președinților Camerei Lorzilor și Camerei Comunelor.

Regele Charles a adus un omagiu mamei sale în cadrul unei ceremonii în parlament, în care noul monarh a ascultat condoleanțe oficiale din partea președinților Camerei Comunelor și a Lorzilor, subliniind natura întrepătrunsă a regalității și a guvernului în constituția britanică.

Într-o alocuțiune adesea personală în Westminster Hall, structura înaltă din secolul al XI-lea aflată în centrul domeniului parlamentar, Charles a mulțumit președinților de ședință pentru discursurile lor și a adus un omagiu “regretatei suverane, iubita mea mamă, regina”.

Citând piesa Henric al VIII-lea a lui Shakespeare, Charles a spus că regina a fost “un model pentru toți prinții în viață”, menționând cât de emoționat a fost să vadă diferitele monumente din parlament dedicate jubileelor sale, inclusiv un vitraliu din Westminster Hall care comemorează jubileul de diamant din 2012.

“Parlamentul este instrumentul viu și viu al democrației noastre”, a afirmat Charles,

El a spus că Marele Clopot de la Big Ben – “unul dintre cele mai puternice simboluri ale națiunii noastre” – va marca deplasarea regretatei regine de la Palatul Buckingham la Parlament la sfârșitul acestei săptămâni.

Charles, însoțit de Camilla, regina consort, le-a spus parlamentarilor și egalilor adunați că este “hotărât să urmeze cu fidelitate” exemplul mamei sale.

Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a va avea loc luni, 19 septembrie

Sicriul va fi depus la Westminster Abbey pentru funeraliile de stat. Printre invitați se vor număra membri ai familiei sale, politicieni britanici de rang înalt și șefi de stat din întreaga lume, precum și reprezentanți ai organizațiilor caritabile pe care le-a sprijinit.

După ceremonie, sicriul va merge în procesiune de la Westminster Abbey la Wellington Arch, de unde se va deplasa la Windsor.

Mașina funerară de stat va duce apoi sicriul pe Long Walk până la capela St George din Windsor Chapel, unde va avea loc o slujbă de înmormântare.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook