FBI a inclus-o pe Ruja Ignatova, cunoscută sub numele de “regina criptomonedelor”, în topul celor mai căutate zece persoane, potrivit BBC.

Bulgăroaica, despre care se crede că are în jur de 40 de ani, este căutată pentru presupusa sa implicare în schema de fraudă cu criptomonede OneCoin.

Fugara este acuzată de autoritățile federale că a folosit această schemă pentru a înșela oamenii cu peste 4 miliarde de dolari.

Din 2017, când autoritățile americane au emis un mandat de arestare și detectivii au început să o caute, aceasta a dispărut.

OneCoin, o criptomonedă autointitulată, a început să ofere clienților compensații în 2014 dacă aceștia răspândesc vestea despre bani altor persoane.

Cu toate acestea, potrivit anchetatorilor FBI, OneCoin nu avea nicio valoare și nu a fost niciodată protejată de tehnologia blockchain care stă la baza altor criptomonede.

Potrivit acuzațiilor făcute de procurorii federali, era în esență o schemă Ponzi deghizată în criptomonedă.

“Și-a sincronizat perfect schema, profitând de speculațiile frenetice din primele zile ale criptomonedelor”, a declarat Damian Williams, procurorul federal din Manhattan.

Un anunț al biroului publicat joi oferea o recompensă de 100.000 de dolari pentru orice informație care să ducă la arestarea ei, care a fost acuzată în 2019 de opt capete de acuzare, printre care fraudă electronică și fraudă cu valori mobiliare.

Ea este singura femeie de pe lista celor mai căutate 10 persoane de către FBI.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.