Regina Margreta a II-a a Danemarcei a fost depistată pozitiv la testul Covid-19 după ce a participat la funeraliile reginei Elisabeta a II-a, a anunțat palatul regal.

Casa regală a precizat într-un comunicat că regina Margreta, în vârstă de 82 de ani, care se află pe tron de 50 de ani, și-a anulat îndatoririle oficiale după testul pozitiv de marți seară.

Fiul ei cel mare, moștenitorul tronului, prințul moștenitor Frederik, și soția sa, prințesa moștenitoare Mary, vor lua locul reginei, găzduind un dineu cu oficiali guvernamentali danezi și membri ai parlamentului, a precizat palatul.

Margreta a mai fost testată pozitiv pentru virus în februarie. La acea vreme, palatul a declarat că ea a primit trei doze de vaccin Covid-19.

Domnia de jumătate de secol a reginei Margreta o transformă în cel mai longeviv monarh din Europa, după moartea, la 8 septembrie, a Elisabetei, în vârstă de 96 de ani, care a domnit timp de 70 de ani.

Din respect pentru regretatul monarh britanic, Margreta a cerut curții sale să ajusteze programul din 10-11 septembrie pentru comemorarea propriei aniversări de 50 de ani. Printre evenimentele pe care aceasta le-a anulat din scurt se numără apariția la balconul Palatului Amalienborg pentru a saluta doritorii și o plimbare cu trăsura trasă de cai prin Copenhaga.

Margreta a fost proclamată regină la 15 ianuarie 1972, la o zi după ce tatăl ei, regele Frederik al IX-lea, a murit în urma unei boli.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat în Marea Neagră, lângă Sfântul Gheorghe

Sâmbătă dimineață, Autoritatea Navală Română a raportat scufundarea unei nave sub pavilion…