Regina Margreta a II-a a Danemarcei a fost depistată pozitiv la testul Covid-19 după ce a participat la funeraliile reginei Elisabeta a II-a, a anunțat palatul regal.

Casa regală a precizat într-un comunicat că regina Margreta, în vârstă de 82 de ani, care se află pe tron de 50 de ani, și-a anulat îndatoririle oficiale după testul pozitiv de marți seară.

Fiul ei cel mare, moștenitorul tronului, prințul moștenitor Frederik, și soția sa, prințesa moștenitoare Mary, vor lua locul reginei, găzduind un dineu cu oficiali guvernamentali danezi și membri ai parlamentului, a precizat palatul.

Margreta a mai fost testată pozitiv pentru virus în februarie. La acea vreme, palatul a declarat că ea a primit trei doze de vaccin Covid-19.

Domnia de jumătate de secol a reginei Margreta o transformă în cel mai longeviv monarh din Europa, după moartea, la 8 septembrie, a Elisabetei, în vârstă de 96 de ani, care a domnit timp de 70 de ani.

Din respect pentru regretatul monarh britanic, Margreta a cerut curții sale să ajusteze programul din 10-11 septembrie pentru comemorarea propriei aniversări de 50 de ani. Printre evenimentele pe care aceasta le-a anulat din scurt se numără apariția la balconul Palatului Amalienborg pentru a saluta doritorii și o plimbare cu trăsura trasă de cai prin Copenhaga.

Margreta a fost proclamată regină la 15 ianuarie 1972, la o zi după ce tatăl ei, regele Frederik al IX-lea, a murit în urma unei boli.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Accident grav pe E70 în Teleorman între două autocare și un TIR

Un grav accident de circulație s-a produs în această dimineață între două…

O femeie din Indonezia a fost condamnată la doi ani de închisoare după ce a mâncat carne de porc pe TikTok

O femeie indoneziană care își spune Lina Lutfiawati pe internet a fost…

Farmacist reținut după ce ar fi vândut ilegal cantități mari de Fentanil și Oxicodonă

Un bărbat a fost reținut pentru 24 de ore fiind suspectat de…

Miruna Pascu rămâne în arest după ce Curtea de Apel i-a respins contestația

Miruna Pascu, mama tânărului Vlad Pascu care a provocat accidentul mortal din…

Studiu: Cartelurile de droguri se plasează pe locul cinci în topul angajatorilor din Mexic

Potrivit unui studiu publicat în revista Science, cartelurile mexicane au peste 175.000…