Sute de persoane au protestat, miercuri seară, în Bolintin Vale, după ce un șofer de microbuz a fost omorât cu o piatră de membrul unei comunități de romi. Localnicii spun că sunt terorizați de etnicii romi pe care îi consideră agresivi și protejați de autorități.

Poliția din Giurgiu a anunțat, miercuri seara, că în Bolintin Vale s-au strâns peste 300 de persoane, pentru a protesta, în urma crimei comise duminică.

Localnicii care au ieşit în stradă au cerut ca primarul localităţii să meargă să stea de vorbă cu ei. Oamenii spun că s-au săturat de problemele create de câteva familii, de aproape un deceniu. Localnicii susțin că autoritățile locale și poliția nu au făcut nimic în toți acești ani.

Crima a avut loc duminică seară după un conflict între un șofer de microbuz şi un tânăr. În timpul scandalului, tânărul l-a lovit pe şofer cu o piatră în cap. Fratele celui agresat a sunat la 112, puţin după ora 20:30. Bărbatul lovit a fost dus la spital, în Bucureşti, însă acesta a murit. Tânărul care l-a omorât pe șofer a fost arestat preventiv.

Prefectul județului Giurgiu le cere oamenilor să aibă puțină răbdare.

„Este un conflict între localnici și un grup de etnici. Un cetățean a fost atacat cu pietre, iar după câteva zile a decedat. Revolta este împotriva minorității. Oamenii protestează pașnic, dar doresc să-și expună nemulțumirile și să le oferim soluții. De-a lungul timpului au mai fost astfel de conflicte, înțeleg. Pentru cei care protestează în seara asta, mesajul meu este să aibă puțină răbdare, să discutăm, apoi fiecare instituție a statului să ia măsurile care se impun, potrivit legii, în speța de față. Oamenii sunt nemulțumiți că sunt câteva familii de etnici care au venit aici și care și-au stabilit locuințele aici, și nu au documentele în ordine. Primarul le explică acum ce demersuri a făcut și în ce stadiu sunt acestea”, a declarat Aneta Matei, prefectul județului Giurgiu. 

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. George Simion, stropit cu cerneală la Iași

Copreședintele AUR, George Simion, a fost stropit cu cerneală, luni, la Iaşi,…

Rusia avertizează Japonia să nu se amestece în criza din Ucraina

Echipa ministrului rus de externe a avertizat Japonia să nu se amestece…

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi într-o singură zi. Arhiepiscopia Tomisului transmite că sunt “ilegale”

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi pentru nerespectarea carantinei într-o singură zi.…

SUA le cere cetățenilor americani să părăsească imediat Ucraina

Departamentul de Stat al SUA a cerut evacuarea cetățenilor americani din Ucraina,…

ÎPS Teodosie, amendat cu 1000 de lei pentru că nu a respectat carantina

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost amendat, luni, de poliţiştii constănţeni cu…