Rinat Ahmetov, proprietarul oțelăriei Azovstal din orașul Mariupol, unde luptătorii ucraineni au sfidat săptămâni întregi bombardamentele rusești, a dat în judecată Rusia pentru “încălcări grave ale drepturilor sale de proprietate” la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, a declarat holdingul său System Capital Management (SCM), potrivit Reuters.

Potrivit comunicatului holdingului, Ahmetov a solicitat, de asemenea, un ordin judecătoresc “care să împiedice Rusia să se angajeze în continuare în blocarea, jefuirea, deturnarea și distrugerea cerealelor și oțelului” produse de companiile sale.

SCM l-a citat pe Ahmetov spunând:

“Răul nu poate rămâne nepedepsit. Crimele Rusiei împotriva Ucrainei și a poporului nostru sunt enorme, iar cei vinovați de ele trebuie să fie trași la răspundere.

Jefuirea produselor de export ale Ucrainei, inclusiv a cerealelor și a oțelului, a dus deja la creșterea prețurilor și la moartea oamenilor de foame în întreaga lume. Aceste acțiuni barbare trebuie să fie oprite, iar Rusia trebuie să plătească în întregime.”

Întrebat despre acest proces, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia nu se mai află sub jurisdicția Curții Europene a Drepturilor Omului.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Interlopul mascat sub umbrela Partidului SOS Constanța: A lovit un polițist în încercarea de a provoca scandal în ședința de Consiliu Local

El este interlopul mascat în “politician” din partea partidului SOS, filiala Constanța,…