Legenda tenisului Roger Federer și-a anunțat joi retragerea din acest sport, după o carieră de 24 de ani.

Federer a declarat că Laver Cup de la Londra, de săptămâna viitoare, va fi ultimul său turneu ATP. El s-a confruntat cu multiple accidentări și operații și spune că își cunoaște “capacitățile și limitele corpului”.

“Tenisul m-a tratat cu mai multă generozitate decât aș fi visat vreodată, iar acum trebuie să recunosc când este momentul să pun capăt carierei mele competiționale”, a declarat Federer. “Voi mai juca tenis, bineînțeles, dar nu în Grand Slam-uri sau în circuit”.

El deține recordul pentru cele mai multe săptămâni consecutive pe locul 1, cu 237, și recordul pentru cel mai în vârstă jucător care s-a clasat pe locul 1, la 36 de ani în 2018. Jucătorul în vârstă de 41 de ani este de 20 de ori campion de Grand Slam. A jucat peste 1.500 de meciuri, timp în care a înregistrat 11.478 de ași, conform ATP.

“Este o decizie dulce-amară, pentru că îmi va lipsi tot ce mi-a oferit turneul”, a scris Federer. “Dar, în același timp, sunt atât de multe de sărbătorit. Mă consider unul dintre cei mai norocoși oameni de pe Pământ”.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook