România a trimis peste 100 de pompieri în Grecia, să lupte cu incendiile, după ce guvernul de la Atena a cerut ajutorul celorlalte state europene. Misiunea este prevăzută pentru zece zile, dar ar putea fi prelungită dacă grecii vor cere asta, a declarat, vineri, Raed Arafat.

Desfăşurăm misiunea în Grecia pentru stingerea incendiilor la păduri. Mergem cu încredere, vom reprezenta România şi sunt convins că cadrele Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă vor fi la nivelul aşteptărilor. Mergem 108 persoane, vrem să ne întoarcem 108 şi cu autospecialele în bună stare”, a explicat colonelul Pop.

Comandantul misiunii a spus că au fost selectați cei mai buni pompieri și că vor fi luate toate măsurile pentru ca misiunea să fie un succes.

Întrebat dacă toţi militarii care pleacă sunt pregătiţi pentru astfel de misiuni, comandantul misiunii din Grecia a răspuns: “Sunt pregătiţi. Vorbim de incendii de vegetaţia uscată, dar vorbim şi de incendii de pădure acolo unde mergem noi şi aşa au fost selecţionaţi cei mai buni la nivelul inspectoratelor judeţene pe partea de stingere a incendiilor de pădure, respectiv şi vegetaţie uscată. Unii au mai fost în misiuni internaţionale, unii nu”.

Incendiile de vegetație fac ravagii în Grecia

Incendiile de vegetație care fac ravagii în mai multe zone din Grecia par scăpate de sub control.

În nordul capitalei Atena, incendiile de vegetație au crescut din nou în intensitate pe fondul condițiilor meteo: 40 de grade Celsius și vânt puternic. Un uriaș zid de flăcări și fum amenință suburbiile Capitalei și sute de persoane au fost evacuate de urgență.

Principala autostrada care leagă Atena de nordul Greciei și drumul național pe aceeași ruta au fost închise, ca măsură de precauție. Premierul Mitsotakis a decretat alertă roșie în 6 regiuni și a transmis un nou apel populației să respecte recomandările autorităților.

În mai multe sate din regiunea Peloponez, mulți oameni au refuzat totuși să-și abandonze bunurile și au rămas să lupte cu flăcările.

În toată Grecia sunt aproape 100 de incendii active, majoritatea care ard necontrolat. De marți, până acum, sute de localități au fost evacuate, mulți oameni și-au pierdut locuințele și mii de hectare de vegetație au fost făcute scrum. Cel puțin până luni autoritățile au interzis accesul în păduri și parcuri naționale, potrivit TVR.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Cinci morți în Ucraina, după ce un membru al Gărzii Naționale a deschis focul într-o fabrică militară

Un soldat al Gărzii Naționale Ucrainene a împușcat din motive necunoscute gărzile…

Interlop din clanul Duduianu, reținut de polițiști pe Aeroportul Otopeni, după ce a anunțat pe Facebook că vine în țară să se predea

Un membru al clanului Duduianu s-a predat autorităților române la întoarcerea în…

SUA resping cererea Rusiei de a bloca aderarea Ucrainei la NATO

SUA au respins cererea Rusiei de a exclude Ucraina din NATO, pe…

Rusia susține că nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea SUA cu privire la garanțiile de securitate cerute

Rusia nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea Statelor Unite sau…

ÎPS Teodosie rămâne în carantină, a decis joi Judecătoria Constanța

Judecătoria Constanţa a decis, joi, să respingă ca neîntemeiată cererea Arhiepiscopului Tomisului…