Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, spune că este posibil ca la jumătatea lunii martie să se elibereze autorizarea de punere pe piață a vaccinului Johnson & Johnson, urmând ca România să primească, cel mai probabil în aprilie, primele doze.

„După cum știm, compania Johnson & Johnson și-a depus documentația în vederea obținerii autorizării de la Agenția Europeană a Medicamentului”, a declarat Valeriu Gheorghiță la DigiFM.

„Ne așteptăm ca la jumătatea lunii martie să se elibereze această autorizare de punere pe piață, ceea ce ar însemna că în aprilie am putea să primim deja primele doze și de la compania Johnson & Johnson”, a adăugat el.

Pe 16 februarie, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a primit o solicitare oficială din partea companiei Janssen – filiala belgiană a companiei farmaceutice americane Johnson & Johnson – pentru autorizarea condiționată a vaccinului acesteia anti-COVID-19.

EMA va evalua această cerere „într-un calendar accelerat”, întrucât a început din decembrie o analiză în timp real a datelor privind eficacitatea și siguranța vaccinului Johnson & Johnson.

Conform companiei Johnson & Johnson, vaccinul său anti-COVID-19 a avut o eficacitate globală de 66% în testele clinice efectuate pe trei continente afectate de diferitele variante ale coronavirusului SARS-CoV-2.

Acest vaccin, care este administrat într-o singură doză, are o eficacitate de 85% în prevenirea formelor grave ale bolii, conform concluziilor studiilor clinice.

Vaccinul Johnson & Johnson folosește un adenovirus pentru a determina un răspuns imun al organismului împotriva coronavirusului.


Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. Jandarm filmat în timp ce cade de pe cal, la cermoniile de 1 Decembrie

Un jandarm a fost filmat într-un moment stânjenitor, ieri, în timpul ceremoniilor…

Directorul Pfizer spune că oamenii vor trebui să se vaccineze anual împotriva Covid-19

Oamenii vor trebui cel mai probabil să se vaccineze anual împotriva Covid-19…

Înalta Curte a decis că Ion Iliescu poate fi anchetat în Dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990

Înalta Curte a decis joi că fostul președintele Ion Iliescu poate fi…

Talibanii au emis un decret care spune că femeile trebuie să își dea consimțământul la căsătorie

Guvernul taliban din Afganistan a emis vineri un decret privind drepturile femeilor,…