România va trimite în Turcia încă o echipă RO-USAR de căutare-salvare, a anunțat în această dimineață Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Alături de specialiștii în căutare și salvare RO-USAR din cadrul IGSU, din misiune vor mai face parte 2 medici și 2 asistenți de la UPU-SMURD București, personal specializat cu echipe canine formate din 4 reprezentanți cu suport canin de la Clubul Câinilor Utilitari și 2 ofițeri de legătură de la DSU.

Hotărârea nou adoptată prevede următoarele:

-Suplimentarea acordării de asistență internațională pentru Republica Turcia care constă în mobilizarea și trimiterea unei noi echipe RO-USAR a Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

-Aprobarea scoaterii de la rezervele de stat a unor bunuri de strictă necesitate, pentru utilizarea acestora de echipa de căutare salvare urbană care desfășoară acțiuni de intervenție pe teritoriul Republicii Turcia în cadrul mecanismului de asistență umanitară internațională.

-Abilitarea Ministerului Apărării Naționale de a desfășura misiuni pentru transportul personalului, mijloacelor și echipamentelor altor state care acordă sprijin Republicii Turcia sub egida Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii, care nu dispun de aceste capabilități, la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență.

Menționăm totodată, ca alături de personalul specializat de căutare-salvare RO-USAR, din cadrul IGSU, la misiune vor participa și 2 medici și 2 asistenți din cadrul UPU-SMURD București (ca parte integrantă INSARAG), personal specializat cu echipe canine format din 4 reprezentanți cu sprijin canin din cadrul Clubul Câinilor Utilitari, respectiv, 2 ofițeri de legătură din cadrul DSU.

Prima echipă care a ajuns în Turcia a început acțiunile de intervenție în nord-vestul orașului Antakya. Până în prezent, au reușit să salveze un bărbat de aproximativ 40 de ani cu un picior împiedicat sub o grindă din beton și acum încearcă să extragă un tânăr de aproximativ 16 ani de sub dărâmături. În aceeași locație, au fost descoperite două persoane decedate și se pare că mai există cel puțin alte două.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook