Rusia a atacat capitala ucraineană la primele ore ale dimineții de duminică, lovind cel puțin două clădiri rezidențiale din cartierul Shevchenkivskyi, a declarat primarul Kievului, Vitali Klitschko.

Potrivit primelor informații, o persoană a fost ucisă, iar alte cinci au fost rănite. Parlamentarul ucrainean, Lesia Vaylenko, a declarat că victima este tatăl unei fetițe de șapte ani care a fost rănită în atac.

Serviciile de urgență au declarat că, în urma bombardamentelor rusești, a izbucnit un incendiu într-o clădire rezidențială de nouă etaje, care a fost parțial avariată în urma atacului.

Klitschko a precizat că locuitorii sunt salvați și evacuați din două clădiri.

“Sunt oameni sub dărâmături”, a declarat Klitschko pe aplicația de mesagerie Telegram. El a adăugat că mai multe persoane au fost deja spitalizate.

“Ei (salvatorii) au scos o fetiță de șapte ani. Ea este în viață. Acum încearcă să o salveze pe mama ei”.

Nu au existat lovituri majore asupra orașului de la 5 iunie, când a fost lovită o instalație de reparații de vagoane de cale ferată la periferie, și de la un bombardament de la sfârșitul lunii aprilie, când o producătoare a Radio Liberty a fost ucisă într-un atac care a lovit clădirea în care locuia.

Districtul istoric, unul dintre cele mai centrale din Kiev, găzduiește un grup de universități, restaurante și galerii de artă.

Exploziile au avut loc în jurul orei locale 6.30, la o jumătate de oră după ce sirenele de raid aerian au sunat în capitală.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.