Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, i-a raportat președintelui Vladimir Putin “eliberarea completă” a uzinei siderurgice Azovstal din Mariupol, ultimul bastion al rezistenței ucrainene, și a orașului în ansamblu, a declarat vineri purtătorul de cuvânt Igor Konașenkov.

Mariupol a îndurat unele dintre cele mai mari suferințe din timpul războiului și a devenit un simbol mondial al sfidării. Nu a existat o confirmare imediată din partea Ucrainei.

Agenția de știri de stat rusă RIA Novosti a citat ministerul spunând că un total de 2.439 de luptători ucraineni care se ascunseseră în oțelărie s-au predat începând de luni, dintre care peste 500 vineri.

Serhiy Volynskyy , comandantul Brigăzii 36 de pușcași marini ucraineni alături de Denis Prokopenko, comandantul regimentului Azov

Anterior, comandantul ucrainean al Regimentului Azov, locotenent-colonelul Denis Prokopenko, a dat ordinul de a înceta apărarea orașului Mariupol și a emis un scurt mesaj video din interiorul uzinei siderurgice Azovstal, în care spunea că conducerea militară de vârf a “emis un ordin de a păstra viața și sănătatea soldaților din garnizoană și de a înceta apărarea orașului”.

Konashenkov a declarat că comandantul Regimentului Azov “a fost scos de pe teritoriul uzinei într-o mașină blindată specială”.

O nouă înregistrare video postată online pare să-i arate pe luptătorii Azov rămași ieșind din uzina siderurgică.

De asemenea, Serhiy Volynskyy , comandantul Brigăzii 36 de pușcași marini ucraineni, este, de asemenea, ținut prizonier de către forțele ruse. El a apărut într-un videoclip publicat de agenția rusă RIA News.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

17 morți în urma unui atac cu rachete rusești asupra unor clădiri din Odesa

Cel puțin 17 persoane au fost ucise după ce două rachete rusești…

Ciucă: Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării

Benzina și motorina s-au ieftinit cu 50 de bani pe litru în…

Putin declară că Rusia este deschisă la discuții privind neproliferarea armelor nucleare

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Moscova este pregătită pentru discuții…

Cetățenii din Belarus au început să primească înștiințări de recrutare

Cetățenii belaruși au început să primească înștiințări de recrutare, a anunțat postul…