AP Photo/Dmitry Serebryakov

Serviciul de securitate rus FSB a declarat că a identificat ceea ce a numit un alt membru al unui “grup terorist și de sabotaj” ucrainean care, potrivit acestuia, a plănuit moartea fiicei lui Alexandr Dughin, ideologul lui Vladimir Putin.

La două zile după uciderea tinerei de 29 de ani, FSB a declarat că a rezolvat cazul, numind o femeie ucraineană despre care a spus că a urmărit-o pe Dughina timp de săptămâni, a închiriat un apartament în complexul său de locuințe și a plasat mașina capcană înainte de a fugi din Rusia în Estonia – totul cu sprijinul Kievului.

Într-o declarație, FSB a precizat că noul suspect, un bărbat născut în 1978 pe care l-a numit și căruia i-a arătat imagini de pe camerele de supraveghere, a ajutat la asamblarea mașinii capcană într-un garaj închiriat din Moscova și a obținut documente și numere de înmatriculare false pentru femeia care a pus bomba în mașina lui Dugina.

Bărbatul a ieșit din Rusia prin Estonia cu o zi înainte de atac, a precizat FSB.

Imaginile de pe camerele de supraveghere publicate de FSB arată cum bărbatul a intrat în Rusia la 30 iulie, a intrat și a ieșit dintr-un complex de garaje din Moscova, a colectat ceea ce FSB a spus că erau plăcuțe de înmatriculare false și a ieșit din Rusia în primele ore ale zilei de 19 august, cu o zi înainte ca Dughina să fie ucisă.

De asemenea, imaginile de pe camerele de supraveghere au arătat-o pe femeia ucraineană acuzată de FSB că a amplasat mașina capcană mergând într-o zonă în care erau parcate mașini la un festival la care Dughina a participat cu puțin timp înainte de a fi ucisă.

FSB a declarat că femeia ucraineană a supravegheat-o pe Dughina, s-a asigurat că aceasta a plecat de la festival, apoi a urmărit-o cu mașina și a detonat mașina capcană care a ucis-o.

Ucraina a negat implicarea în uciderea lui Dughina, care de atunci a fost prezentată de politicienii pro-Kremlin și de televiziunea de stat rusă, unde apărea adesea ca un comentator pro-război, ca o martiră.

Sursa: Reuters.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

A murit Paco Rabanne. Creatorul de modă avea 88 de ani

Paco Rabanne, cunoscut pentru parfumurile și creațiile sale de modă, a murit…