Adjunctul ministrului rus al apărării, Alexander Fomin, spune că Rusia va “reduce radical” activitatea militară în afara Kievului și a Cernihivului – potrivit agenției de știri Tass.

Vorbind la televizor după discuțiile dintre echipele de negociatori ruși și ucraineni la Istanbul, ministrul adjunct al apărării din Rusia a declarat că Moscova a decis să “reducă în mod fundamental activitatea militară în direcția Kievului și a Cernihivului” pentru “a crește încrederea reciprocă pentru viitoarele negocieri în vederea convenirii și semnării unui acord de pace cu Ucraina”.

Potrivit ministerul britanic al Apărării, se pare că forțele rusești au stagnat în aceste zone. Informațiile britanicilor indică faptul că forțele ucrainene au reușit să-i respingă pe ruși de pe o serie de poziții.

Acesta a declarat că Rusia a rămas o amenințare serioasă pentru Kiev din cauza capacității sale de atac.

Orașul Cernihiv, aflat sub asediu în nordul țării, a rămas sub focul rusesc și astăzi, potrivit oficialilor ucraineni.

În ultimele 24 de ore, în regiunea Cernihiv au fost înregistrate 13 incendii, dintre care 8 din cauza bombardării localităților de către armata rusă: 2 au avut loc într-o zonă rezidențială, 4 în instalații industriale și de infrastructură, 1 într-o instalație de transport și 1 într-un sit natural, potrivit șefului Administrației militare regionale din Cernihiv.

Primarul orașului estimează că 400 de locuitori au fost uciși acolo de la începutul războiului.

Nu există încălzire în Cernihiv din cauza deteriorării infrastructurii critice și a operațiunilor de luptă active. Alimentarea cu energie electrică, apă și gaz este parțial asigurată. Lucrările de reparații sunt efectuate în măsura posibilităților, potrivit oficialilor ucraineni.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.