Un atac al hackerilor a făcut ca unele posturi de radio regionale rusești să emită marți un avertisment fals prin care îndemnau oamenii să se adăpostească de un atac cu rachete, a declarat Ministerul pentru Situații de Urgență.

“Ca urmare a pirateriei serverelor posturilor de radio și ale canalelor de televiziune, în unele regiuni ale țării au fost difuzate informații despre anunțarea unei alerte aeriene”, a declarat ministerul într-o declarație, potrivit Reuters. “Aceste informații sunt false și nu corespund realității”.

Printre regiunile în care au fost difuzate mesajele false se numără Crimeea, peninsula pe care Rusia a anexat-o de la Ucraina în 2014, într-o mișcare care nu este recunoscută pe scară largă la nivel internațional.

La televiziunile regionale a fost difuzată o imagine cu simbolul unui bărbat care fugea să se adăpostească de rachetele care se apropiau și un mesaj pe care scria “Toată lumea la adăpost, acum”, potrivit imaginilor postate pe rețelele de socializare.

Un atac similar a făcut ca miercurea trecută posturile de radio comerciale din unele regiuni rusești să transmită mesaje de alarmă aeriană.

Sursa: The Guardian

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Navalnîi urma să fie eliberat într-un schimb de prizonieri în momentul în care a decedat, spune o activistă anticorupție din Rusia

Aleksei Navalnîi, liderul opoziției ruse, urma să fie eliberat în cadrul unui…

Taximetriștii protestează în Piața Constituției din București

Sute de taximetriști din București au ieșit astăzi în stradă, protestând în…

VIDEO. RA-APPS investește în secret 7 milioane de euro din bani publici în viitoarea locuință a lui Klaus Iohannis

Regia Protocolului de Stat a început în secret renovarea unui fost sediu…

Soțul Dianei Șoșoacă a fost dat afară din partidul SOS România

Silvestru Șoșoacă, soțul controversatei senatoare Diana Șoșoacă, a fost exclus din partidul…

Macron nu exclude trimiterea de trupe terestre în Ucraina 

Președintele francez, Emmanuel Macron, a declarat că nu exclude trimiterea de trupe…