Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Rusia încearcă să “înghețe” luptele din Ucraina în timpul iernii pentru a-și pregăti forțele pentru un nou atac la începutul anului viitor, potrivit The Guardian.

Condițiile pentru o soluționare pașnică a războiului “nu există acum”, a declarat șeful NATO în cadrul unui eveniment găzduit de Financial Times, după săptămâni de speculații cu privire la posibilitatea unor discuții diplomatice.

Condițiile [pentru discuții] nu există acum, deoarece Rusia nu a dat niciun semn de implicare în negocieri care să respecte suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei.

Ucrainenilor le revine sarcina de a decide când este momentul potrivit pentru a începe să negocieze și de a conveni asupra condițiilor. Majoritatea războaielor și, cel mai probabil, și acest război se vor încheia la masa negocierilor“, a declarat Stoltenberg.

Stoltenberg i-a îndemnat pe aliații din NATO să continue să trimită arme la Kiev în timpul iernii, deoarece, a avertizat el, Rusia caută o “pauză” în lupte pentru a se pregăti pentru o ofensivă de primăvară. El a spus:

Ceea ce vedem acum este că Rusia încearcă să încerce să înghețe acest război, cel puțin pentru o perioadă scurtă de timp, pentru a se regrupa, a se repara și a se recupera și a încerca să lanseze o ofensivă mai mare în primăvara anului viitor“, a declarat șeful NATO.

Ucraina a avut “un impuls”, a continuat el, adăugând că “nu poate intra în sistemele specifice pe care le luăm acum în considerare”.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Copil grav rănit după explozia unei petarde în județul Prahova

Un incident teribil a avut loc ieri în județul Prahova, unde un…

Cineva a pariat împotriva bursei israeliene în zilele dinaintea atacului Hamas din 7 octombrie

Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Columbia și NYU…

Grand Theft Auto VI: Rockstar Games a publicat primul trailer pentru mult așteptatul joc GTA 6

După mai bine de un deceniu de așteptare, legendarul dezvoltator de jocuri…

Armata israeliană spune că 2 civili uciși pentru fiecare militant este un raport “extrem de pozitiv”, având în vedere provocările luptei din Gaza

Pe măsură ce violențele dintre Israel și militanții Hamas continuă în Gaza,…

Banca elvețiană Banque Pictet recunoaște că a ascuns 5,6 miliarde de dolari de fiscul american

Una dintre cele mai mari bănci private elvețiene, Banque Pictet, a ajuns…