Marina militară rusă a redus semnificativ numărul de nave capabile să transporte rachete de croazieră Kalibr care operează în Marea Neagră, potrivit actualizărilor serviciilor de informații navale ale Marinei ucrainene.

Potrivit actualizărilor Marinei ucrainene, în ultimele luni, în mod obișnuit au existat trei-cinci fregate sau corvete capabile să transporte rachete Kalibr pe mare, un front naval important în războiul dintre Ucraina și Rusia. Contingentul de nave cu rachete a scăzut la două doar într-o actualizare navală.

La sfârșitul lunii octombrie, numărul de nave rusești cu rachete de croazieră Kalibr a început să scadă, o astfel de navă încheindu-și pregătirea de luptă în perioada 28-30 octombrie.

Duminica trecută, Marina ucraineană a raportat că nu există nave cu rachete de croazieră în Marea Neagră. De atunci, nu a existat mai mult de o navă purtătoare de Kalibr în teatrul de operațiuni și, adesea, niciuna, potrivit actualizărilor ucrainene.

Cel mai recent, luni, Comandamentul Operațional de Sud al Ucrainei a anunțat că nu existau nave rusești purtătoare de rachete de croazieră care să opereze în Marea Neagră.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *