foto: TASS

China și Rusia au lansat exerciții navale comune în Pacific, a anunțat joi armata rusă, în timp ce țările urmăresc o relație “fără limite” pentru a contracara dominația globală a Statelor Unite și a aliaților săi regionali.

Distrugătoarele rusești și chinezești și alte nave de război au efectuat antrenamente cu focuri reale, a precizat Ministerul rus al Apărării într-o declarație.

Echipajele navelor de război au exersat, de asemenea, manevre tactice comune și comunicații între nave, ca parte a ceea ce armata rusă numește patrule comune.

“Obiectivele patrulelor sunt de a consolida cooperarea navală între Federația Rusă și Republica Populară Chineză, de a menține pacea și stabilitatea în regiunea Asia-Pacific, de a monitoriza apele și de a proteja activitatea economică maritimă”, a declarat acesta.

Manevrele au avut loc în Marea Okhotsk și în Oceanul Pacific, a declarat Alexander Bagdasarov, un comandant de rang înalt al Flotei din Pacific a Marinei ruse, într-o înregistrare video publicată de Ministerul Apărării.

Putin și președintele chinez Xi Jinping urmează să se întâlnească joi la un summit al Organizației de Cooperare de la Shanghai (OCS) în Uzbekistan.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook