Kremlinul a declarat luni că este prea devreme pentru a discuta despre organizarea unui summit între președinții Putin și Biden, după ce Parisul a anunțat posibilitatea unei întâlniri pentru a calma tensiunile legate de Ucraina.

Președinția franceză a anunțat la începutul zilei de luni că s-a ajuns la un acord de principiu pentru ca președintele american Joe Biden să se întâlnească cu liderul rus Vladimir Putin, atât timp cât Moscova se abține de la trimiterea de trupe în Ucraina.

“Este prematur să vorbim despre planuri specifice de organizare a unor summituri de orice fel”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

“Există o înțelegere că dialogul ar trebui să continue la nivelul miniștrilor de externe”, a spus Peskov, adăugând că nu există “niciun plan concret” pentru un summit prezidențial.

“Dacă este necesar, desigur, președinții rus și american pot decide să organizeze o convorbire telefonică sau să se conecteze prin alte metode”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

“O întâlnire este posibilă dacă șefii de stat consideră că este oportună”, a adăugat Peskov.

De asemenea, secretarului de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a părut să minimalizeze perspectivele ca o întâlnire să se materializeze efectiv, având în vedere ceea ce oficialii americani au declarat că este foarte probabil ca Putin să lanseze o invazie în curând. Și alți oficiali americani au precizat că nu există în prezent niciun plan – nici în ceea ce privește calendarul, formatul sau locația – pentru ca cei doi lideri să se întâlnească.

“Suntem întotdeauna pregătiți pentru diplomație. Suntem, de asemenea, pregătiți să impunem consecințe rapide și severe în cazul în care Rusia alege în schimb războiul. Iar în prezent, Rusia pare să continue pregătirile pentru un atac la scară largă”, a declarat Psaki.

Alte știri:  România donează Ucrainei un sistem Patriot. Iohannis se retrage din cursa pentru șefia NATO
Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

EURO 2024: România pierde cu 0-2 în fața Belgiei

Naționala de fotbal a României a suferit o înfrângere dureroasă în fața…