Rusia nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea Statelor Unite sau a NATO în ceea ce privește principala sa cerere de securitate referitoare la Ucraina, a declarat joi ministrul rus de externe Serghei Lavrov, dar este posibil să mai fie loc pentru mai multe discuții cu privire la alte chestiuni.

Moscova caută garanții radicale pentru a limita expansiunea NATO în Europa de Est și în spațiul post-sovietic, inclusiv o promisiune că Ucraina nu se va alătura niciodată alianței militare occidentale.

Însă, în răspunsurile scrise trimise Moscovei miercuri seara, SUA și NATO au respins cererea Rusiei de a bloca Ucraina în NATO, reiterându-și angajamentul față de politica de aderare la NATO cu ușile deschise.

“Nu a existat niciun răspuns pozitiv la întrebarea principală” a cererilor Rusiei, a declarat Lavrov, adăugând că “există un răspuns care dă speranțe pentru începerea unei conversații serioase cu privire la întrebările secundare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Rusia spune că va debloca accesul la porturile ucrainene din Marea Neagră doar dacă se elimină sancțiunile împotriva ei

Ministerul de Externe al Rusiei a declarat că va lua în considerare…

Comandanții de rang înalt au refuzat să părăsească uzina Azovstal din Mariupol

Niciun comandant nu a părăsit până acum combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol,…

Blocada porturilor ucrainene și criza alimentară mondială în creștere determină Casa Albă să trimită rachete anti-navă în Ucraina

Casa Albă lucrează pentru a pune rachete avansate anti-navă în mâinile militarilor…

Zakharova: Rusia nu a amenințat niciodată cu arme nucleare

Maria Zakharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, a declarat…